Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den "riktiga" Elvis

Den "riktiga" Elvis

Inbunden bok

Nära nyskick. BonnierCarlsen. 2005. 213 s. Inbunden. Oläst bok. "Små barn små bekymmer. Stora barn stora bekymmer", säger mamma i telefon. Det är Elvis hon talar om förstås. Ju större han blir desto besvärligare blir han, tycker hon. Nu har han varit ihop med Annarosa Pettersson igen - fast mamma har förbjudit honom! Han ljuger för henne. Och han rymmer. Till råga på allt har han åkt fast för polisen! Men Elvis själv då? Jo, visst råkar han ut för både det ena och det andra, en gång får han nästan sätta livet till, men han tycker att det är bra att få vara med om lite av varje.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789163846120
Titel
Den riktiga Elvis
Författare
Maria Gripe
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2005
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
354 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Elvis går i skolan och han har en vän -- Annarosa. Mamma tycker inte att Annarosa är något lämpligt sällskap för Elvis, men mamma och Elvis tycker ju sällan likadant så det bekymrar honom inte. Fast det är tråkigt att behöva ljuga för mamma. Helst vill han ju att de också ska vara vänner. Men nu är det som det är med mamma och Elvis, de passar inte riktigt ihop.Bättre passar han med farfar och Annarosa och Torsten. Med dem kan han vara Elvis, bara Elvis, och inte någon annans skugga. Det är bra. För när han nu vet vem han är finns det så mycket annat i världen man kan fundera över. Och att fundera och tänka och hitta på -- det är Elvis bra på!Det här är den tredje boken i serien och Elvis har det tufft just nu. Han blir övergiven av Annarosa, mobbas, föräldrarna skiljer sig, han skadas svårt i en bilolycka ... Tunga händelser avlöser varandra och Elvis befinner sig mitt i skottgluggen -- utsatt från alla håll -- inte minst från mammas och pappas ... Vilken tur att farfar finns! Med hans hjälp löser sig allt till det bästa.”Den riktiga Elvis tillhör de absolut bästa skildringar av ett barns tankar, utsatthet och utveckling som finns. Den kan ge andra barn stöd och tröst. För vuxna ger den viktiga tankeställare.” (Christina Elsenius, BTJ) ”Boken är djupt mänsklig, rolig och spännande ...” (Östra Smålandstidningen)