Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den "riktiga" Elvis

Den "riktiga" Elvis

BonnierCarlsen 2005. Inbunden, kartonnage, 215 sidor, 340 gram.

Nyskick. Hela första dan gick Elvis i skolan. Och hela den andra. Och hela tredje ... Men sen gick han inte mera! Sen upptäckte han, att det var mamma som började skolan, och inte han ju. Han följde bara med på släpet och visste inte vad han gjorde. Elvis vill alltid veta vad han gör. Och vem han är. Både hemma och i skolan. Nåt viljelöst skolbarn tänker han inte bli - och inte vill han bli jämförd med den riktiga ELVIS som han sett på teve. Han vill vara sin egen sort.

Det finns fem böcker om Elvis Karlsson: Elvis Karlsson, Elvis! Elvis! (1973), Den riktiga Elvis, Att vara Elvis och Bara Elvis.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9163846128
Titel
Den riktiga Elvis
Författare
Gripe, Maria
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2005
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
354 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Elvis går i skolan och han har en vän -- Annarosa. Mamma tycker inte att Annarosa är något lämpligt sällskap för Elvis, men mamma och Elvis tycker ju sällan likadant så det bekymrar honom inte. Fast det är tråkigt att behöva ljuga för mamma. Helst vill han ju att de också ska vara vänner. Men nu är det som det är med mamma och Elvis, de passar inte riktigt ihop.Bättre passar han med farfar och Annarosa och Torsten. Med dem kan han vara Elvis, bara Elvis, och inte någon annans skugga. Det är bra. För när han nu vet vem han är finns det så mycket annat i världen man kan fundera över. Och att fundera och tänka och hitta på -- det är Elvis bra på!Det här är den tredje boken i serien och Elvis har det tufft just nu. Han blir övergiven av Annarosa, mobbas, föräldrarna skiljer sig, han skadas svårt i en bilolycka ... Tunga händelser avlöser varandra och Elvis befinner sig mitt i skottgluggen -- utsatt från alla håll -- inte minst från mammas och pappas ... Vilken tur att farfar finns! Med hans hjälp löser sig allt till det bästa.Den riktiga Elvis tillhör de absolut bästa skildringar av ett barns tankar, utsatthet och utveckling som finns. Den kan ge andra barn stöd och tröst. För vuxna ger den viktiga tankeställare. (Christina Elsenius, BTJ)Boken är djupt mänsklig, rolig och spännande ... (Östra Smålandstidningen)