Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hadrianus minnen

Hadrianus minnen

Pocketbok Albert Bonniers Förlag. 2005. 255 sidor.

Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Gåvoskrift på inlagans första blad. Biblioteksstämpel på pärmens insida längst bak i boken. I övrigt fin inlaga.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100108286
Titel
Hadrianus minnen
Författare
Marguerite Yourcenar
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
255 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
142 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hadrianus var kejsare i Rom 117-138 e kr och ledde ett mäktiga imperium, grundade städer och byggde befästningar. Ett minne från hans storhetstid är Tivoli utanför Rom där Hadrianus villa ligger. Det var hit han drog sig tillbaka på ålderns höst för att slippa Roms intriger och rävspel, stank och elände. Bland pinjer och prunkande grönska lät han uppföra allt han behövde för att trivas och samtidigt utföra sina kejserliga skyldigheter: palats, tempel, badhus, teatrar och bibliotek.   Hadrianus var en motsatsernas man, snar till vrede men öm i kärlek, framstående fältherre men också konstälskare och skald. Hans möte med den vackre ynglingen Antonius blev en vändpunkt i hans liv och innebar den djupaste tragedi men också den största lycka. Som han själv uttrycker det i romanen: "Av alla våra lekar är kärleken den enda som har möjligheter att åstadkomma en omvälvning i vår själ."Marguerite Yourcenar (1903-1991) låter Hadrianus själv berätta om sitt liv i denna roman som blev hennes stora genombrottsbok, första gången utgiven på svenska 1953. Med en återhållsam stil och säker blick skildrar hon en historisk epok genom en människas röst och levandegör människan och tiden, i mångt och mycket så lik vår. Denna utgåva är i översättning av Gunnel Vallquist, reviderad 1969 med ett nyöversatt förord.