Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Våra livsmedel från jord till bord - En bok i råvarukunskap

Våra livsmedel från jord till bord - En bok i råvarukunskap

Häftad bok Liber. 1 uppl. 2009. 256 sidor.

Nära nyskick. Du kan få flera böcker för samma porto.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789147081301
Titel
Våra livsmedel från jord till bord - En bok i råvarukunskap
Författare
Margareta Garpendal - Lena Sors Widell
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
475 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild. Läs mer Utmärkande drag - Rikt illustrerad - Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick - Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel. Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning. De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper. Vegetabiliska råvaror Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao. Animaliska råvaror Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt mejeriprodukter. Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid. Om författarna Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök. Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.