Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
VIPS-boken - FOU 48 :  om en forskningsbaserad modell för dokumentation av omvårdnad i patientjournalen

VIPS-boken - FOU 48 : om en forskningsbaserad modell för dokumentation av omvårdnad i patientjournalen

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 1998. 358 sidor.

Mycket gott skick. ...........................VIPS modellen(Välbefinnande-Integritet-Prevention-Säkerhet) ger en enhetlig och systematisk struktur för kommunicering av väsentlig information om patientens omvårdnad. Gemensamma begrepp och termer är nödvändiga för att man ska kunna hitta information i journalen men också för att man ska kunna använda journalen som underlag för utveckling av kvaliteten i vården.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170430459
Titel
VIPS-boken - FOU 48
Författare
Margareta Ehnfors - Anna Ehrenberg - Ingrid Thorell-Ekstrand
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
1998
Omfång
358 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
– I DEN FÖRSTA FoU-RAPPORTEN (Ehnfors och Thorell-Ekstrand 1992) uttryckte vi en önskan om fortsatt dialog med svenska sjuksköterskor. Denna önskan har uppfyllts över förväntan. Boken ”Omvårdnad i patientjournalen” blev en storsäljare. Många sjuksköterskor inom olika vårdspecialiteter har på ett kunnigt och intresserat sätt engagerat sig i att använda modellen i praktiskt omvårdnadsarbete, utbildning och forskning. Vi har med glädje och häpnad sett den nära nog explosionsartade utveckling som har skett när det gäller intresset för omvårdnadsdokumentation. Vi tror att VIPS-modellen på ett betydelsefullt sätt har bidragit till denna utveckling, säger för fattarna i förordet till denna bok.
VIPS-modellen (Välbefinnande-Integritet-Prevention-Säkerhet) bygger bland annat på erfarenheter från praktisk prövning. Författarna har tagit till sig synpunkter från erfarna användare av VIPS – av forskarna kallade key informants.
Medvetenheten om kvalitetsfrågor i vården har utvecklats i takt med att den nya sjuksköterskeutbildningen kräver högre akademisk kompetens. Samtidigt har kompetensen inom det kliniska arbetet utvecklats bland annat med hjälp av ett enhetligt språk för omvårdnad i en forskningsbaserad praktik, något som VIPS-modellen starkt bidrar till.
I boken återfinns exempel på den goda omvårdnaden och en säker och tillgänglig patientjournal.
Vårdförbundet har tagit initiativ till att successivt publicera FoU-rapporter av sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker som är olika långt på väg i sina forsknings- och utvecklingsprojekt.