Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Oui, chef!

Oui, chef!

Pocketbok. Bonnier Pocket. Förlagsny!. 2013. 336 sidor.

Nyskick. Förlagsny!
Från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt, identitet - och om mat

I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:

1) Du får inte se recepten

2) Du får inte göra fel

Marcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.

För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt.

Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt - allt det fick han av mormor Helga.

Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.

"Med sina berömda maträtter, och nu också i sina memoarer, berättar Marcus Samuelsson en historia som sträcker sig förbi ras- och nationsgränser, och som handlar om familj, framtidstro och riktigt god mat."
President Bill Clinton
Marcus Samuelsson, född 1970 i Addis Abeba i Etiopien, är en svensk krögare, som är bosatt i Harlem i New York där han blev känd som delägare och kökschef för restaurangen Aquavit och driver restaurangen Red Rooster sedan 2010.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174293241
Titel
Oui, chef!
Författare
Samuelsson, Marcus
Förlag
Bonnier Pocket
Utgivningsår
2013
Omfång
335 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
188 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.