Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Aquavit c/o New York

Aquavit c/o New York

Inbunden bok. B Wahlströms. 2004. 252 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789132330940
Titel
Aquavit c/o New York
Författare
Marcus Samuelsson
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2004
Omfång
252 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1592 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.

Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.



Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.

När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!

Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!