ITALIENSKA FÖR NYBÖRJARE
Inbunden bok. 2013.
Nära nyskick.
Förlagets pappband, 8o. 124 sidor. 22.5 x 19 cm. 555 gr. Fint ex.
I Italienska för nybörjare presenterar Marco Manieri de grundtekniker som gjort att det italienska köket älskas världen över. När du väl har lärt dig ett fåtal metoder och grundkoncept kan du enkelt laga klassiska rätter och komponera dina egna med genuint italienska smaker. Marco själv började entusiastiskt sin bana som passionerad matlagare med övertygelsen att ju fler kryddor desto godare mat. Korta recept med få ingredienser gick bort, för sådana rätter lät alldeles för tråkiga. Efter att ha irrat omkring i det indiska, thailändska och mexikanska köket med avancerade cross cooking-övningar insåg Marco att han längtade efter de rena smaker av vällagade råvaror han fått som barn. Han letade sig därför tillbaka till sin farmors italienska kök, och insåg att det är i enkelheten som de stora smakupplevelserna bor. Under våren 2012 tog Marco en paus från sina medicinstudier för att delta i programmet Sveriges Mästerkock. I tävlingen kom han fyra. För många tittare var han tveklöst etta.
"Detta är den optimala kokboken för oss som vill lära oss grunderna i god matlagning för att sedan kunna använda kunskapen och experimentera själva. Inga meterlånga listor med ingredienser, inga krångliga tillvägagångssätt och en lättsam men intelligent skriven text som ger recepten en kontext. Sist men inte minst, recept på ena sidan uppslaget och smakfull (!) bild på andra sidan. Precis så som en perfekt kokbok ska vara designad för att locka mig att ta mig an ett recept. Dessutom är boken i ett bra format! En fullträff på alla sätt! Detta blir årets 'gåbortspresent' när någon annan bjuder på middag! Tack Marco!"
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153439080
- Titel
- Italienska för nybörjare
- Författare
- Manieri, Marco
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Italienska för nybörjare presenterar Marco Manieri de grundtekniker som gjort att det italienska köket älskas världen över. När du väl har lärt dig ett fåtal metoder och grundkoncept kan du enkelt laga klassiska rätter och komponera dina egna med genuint italienska smaker. Marco själv började entusiastiskt sin bana som passionerad matlagare med övertygelsen att ju fler kryddor desto godare mat. Korta recept med få ingredienser gick bort, för sådana rätter lät alldeles för tråkiga. Efter att ha irrat omkring i det indiska, thailändska och mexikanska köket med avancerade cross cooking-övningar insåg Marco att han längtade efter de rena smaker av vällagade råvaror han fått som barn. Han letade sig därför tillbaka till sin farmors italienska kök, och insåg att det är i enkelheten som de stora smakupplevelserna bor. Under våren 2012 tog Marco en paus från sina medicinstudier för att delta i programmet Sveriges Mästerkock. I tävlingen kom han fyra. För många tittare var han tveklöst etta.