Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Roman om ett brott. Samlingsbox

Roman om ett brott. Samlingsbox

Pocketbok. Norstedts Pocket. 1 uppl. 2005. - sidor.

Nyskick. Roman om ett brott; samlingsbox. Innehåller samtliga 10 klassiska deckarromaner från Sjöwall & Wahlöö; "Roseanna", "Mannen som gick upp i rök", "Mannen på balkongen", "Den skrattande polisen", "Brandbilen som försvann", "Polis, polis, potatismos", "Den vedervärdige mannen från Säffle", "Det slutna rummet", "Polismördaren", "Terroristerna", samt en särskilt skriven introduktion av vännen Bo Hammar; "Martin Beck - böckerna, brotten och tiden".
Samtliga böcker är obläddrade och hela boxen i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789172636590
Titel
Roman om ett brott. Samlingsbox
Författare
Maj Sjöwall - Per Wahlöö - Bo Hammar
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
2005
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 150 mm
Vikt
1358 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jubileumsbox med alla 10 delar + Martin Beck - böckerna, brotten och tiden

Maj Sjöwalls och Per Wahlöös nu klassiska och stilbildande svit om tio polisromaner, Roman om ett brott, utkom mellan 1965 och 1975. De har sedan översatts till 34 språk. Martin Beck är troligen vår mest kända kommissarie. Inte bara för bokläsarna utan också för film- och tv-publiken. Martin Beck har gestaltats av flera av våra bästa skådespelare som Carl-Gustaf Lindstedt, Gösta Ekman och Peter Haber i över 20 film- och tv-produktioner.

Bo Hammar, chefredaktör och senare känd riksdagsman (v), har en unik kännedom om bakgrunden till Martin Beck-romanerna. Han umgicks ständigt under böckernas tillkomstår med Maj Sjöwall och Per Wahlöö - på demonstrationer och möten, på krogen och i hemmet eller genom intensiv brevväxling. I den här personligt färgade boken porträtterar Bo Hammar sina vänner Maj och Pelle. Han skriver om det sena 1960-talets och begynnande 70-talets politiska atmosfär samt förstås om Martin Beck och hans kolleger.

Hammars humoristiska berättelse handlar också om Sjöwalls och Wahlöös mödor och glädje vid tillkomsten av de tio böckerna som nått en masspublik runtom i världen och belönats med många prestigefyllda priser. Nyutgåvan av böckerna är efterlängtad av många.