Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bröd : från när & fjärran

Bröd : från när & fjärran

Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2012. 288 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Till-skrift inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Sverige har det bredaste brödutbudet i världen - över 400 sorter, de flesta med mycket gamla anor. Våra bröd berättar en flertusenårig historia. Varför äter vi till exempel tunnbröd i Norrland och kavring i Skåne? Knäckebröd, är det typiskt svenskt? Är det skillnad på mjöl och mjöl?

Bröd från när & fjärran bjuder på såväl traditionella svenska bröd, i alla dess former och smaker, som bröd som under senare år berikat det svenska brödutbudet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186287344
Titel
Bröd : från när & fjärran
Författare
Magnusson, Magnus
Förlag
Grenadine Bokförlag
Utgivningsår
2012
Omfång
288 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
205 x 243 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
1250 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sverige har det bredaste brödutbudet i världen - över 400 sorter, de flesta med mycket gamla anor. Våra bröd berättar en flertusenårig historia. Varför äter vi till exempel tunnbröd i Norrland och kavring i Skåne? Käckebröd, är det typiskt svenskt? Är det skillnad på mjöl och mjöl?

Bröd från när & fjärran bjuder på såväl traditonella svenska bröd, i alla dess former och smaker, som bröd som under senare år berikat det svenska brödutbudet. De flesta börd är enkla att baka, några kräver mer tid. En del gräddas på spisen, andra kokas, de allra flesta bakas i ugn. till många av recepten ges tips om olika utbakningar, smaksättningar och vad som är extra gott tillsammans med just det brödet. Vissa bröd behöver mogna i några dagar, andra ska ätas nygräddade och ljumma.

Att knåda, forma och grädda deg till ljuvligt doftande bröd är sinnligt, lustfyllt och rogivande. Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt ändoften av nybakat bröd? Denna bok vill förmedla glädjen i att bjuda på bröd med historia.