Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt

Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt

Ljudbok. Earbooks. 1 uppl. 2011.

Mycket gott skick. Fodral i mycket gott skick. Innehåller 7 CD-skivor samt 1 MP3-CD. Speltid: ca 9 timmar. Uppläsare: Per Ragnar. Spelad en gång. Ägarnamn på fodralets insida. "När jag var sjutton delade jag upp världen i vän eller fiende. Jag var övertygad om att jag stod på den sida som till slut skulle segra." Vad får den sjuttonåriga Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige? Med Stalin som gud är berättelsen om hur Magnus blev förförd av extremismen och om hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof. Titta gärna på annonserna för mina andra ljudböcker, för att kunna utnyttja den förmånliga enhetsfrakten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789174830385
Titel
Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt
Författare
Magnus Utvik
Förlag
Earbooks
Utgivningsår
2011
Bandtyp
CD-skiva
Mått
133 x 133 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
193 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Extra MP3-CD medföljer!

"När jag var sjutton delade jag upp världen i vän eller fiende. Jag var övertygad om att jag stod på den sida som till slut skulle segra."

Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige?

Magnus Utvik söker i dag - nästan trettio år senare - svaren på dessa frågor. Med Stalin som Gud är berättelsen om hur Magnus blev förförd av extremismen och hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof.

Magnus Utviks självbiografiska bok är en inträngande skildring av de år i början av 1980-talet då författaren var verksam inom ett par mindre partier på den extrema vänsterkanten. Det är en berättelse om en ung mans resa från politiskt uppvaknande och ungdomlig idealism till desillusionering, förvirring, ifrågasättande och sorg.

Om Pojke med cyklop:

"Utvik solidariserar sig med pojken, stryker alla onödiga ord, skyddar hans inre, registrerar rörelserna omkring honom. En fin liten andaktsbok, utan gud." Expressen

"'Pojke med cyklop' är en stor liten berättelse." Sydsvenskan