Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Öl och vänner - Den härliga konsten att kombinera öl och mat

Öl och vänner - Den härliga konsten att kombinera öl och mat

Inbunden bok Nygren & Nygren. 1 uppl. 2011. 168 sidor.

Nyskick. Mjuka pärmar. God mat och god dryck är njutbart var för sig, men när de samspelar, blir helhetsupplevelsen större; ett plus ett kan bli tre. Att söka rätt kombination handlar inte om snobbism, utan om att försöka finna den ultimata upplevelsen, vare sig det handlar om enkel vardagsmat eller en lyxig lördagsmiddag med vänner. Med dagens stora utbud av öltyper är det lätt att hitta goda kombinationer oavsett om det står torsk med äggsås, fransk köttgryta eller något kryddstarkt, thailändskt på bordet. Boken ger dig ett enkelt verktyg för att välja det bäst lämpade ölet till din middag och 80 läckra och lättlagade recept på rätter, som passar till olika slags öl från milt till smakrikt. Ölets enastående förmåga att gifta sig med maträtter beror på den stora aromatiska bredden. Med utgångspunkt från smakrikedom och färg väljer du enkelt rätt sorts öl till såväl kantarelltoast som coq au vin, lammkebab och isterband. Med sin beskrivning av öltyper utifrån smak, doft och färg ger "Öl och vänner" en unik nyckel till den perfekta kombinationen av öl och mat. Magnus Svensson är kreativ ledare för sommelierutbildningen på Restaurangakademien. Han är kock och sommelier och har enfil kand i måltidskunskap. Sin kunskap om mat och dryck förmedlar han som författare, matkonsult, tv-kock och radiopratare. Michael Björkman är sommelier och köksmästare med passion för helhetsupplevelser. Han har arbetat på ett flertal toppkrogar i Stockholm, men även i London och i Spanien.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186623142
Titel
Öl och vänner : den härliga konsten att kombinera öl och mat
Författare
Magnus Svensson - Michael Björkman
Förlag
Nygren & Nygren
Utgivningsår
2011
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
215 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
746 g
Språk
Svenska
Baksidestext
God mat och god dryck är njutbart var för sig, men när de samspelar, blir helhetsupplevelsen större; ett plus ett kan bli tre. Att söka rätt kombination handlar inte om snobbism, utan om att försöka finna den ultimata upplevelsen, vare sig det handlar om enkel vardagsmat eller en lyxig lördagsmiddag med vänner. Med dagens stora utbud av öltyper är det lätt att hitta goda kombinationer oavsett om det står torsk med äggsås, fransk köttgryta eller något kryddstarkt, thailändskt på bordet. Boken ger dig ett enkelt verktyg för att välja det bäst lämpade ölet till din middag och 80 läckra och lättlagade recept på rätter, som passar till olika slags öl från milt till smakrikt. Ölets enastående förmåga att gifta sig med maträtter beror på den stora aromatiska bredden. Med utgångspunkt från smakrikedom och färg väljer du enkelt rätt sorts öl till såväl kantarelltoast som coq au vin, lammkebab och isterband. Med sin beskrivning av öltyper utifrån smak, doft och färg ger "Öl och vänner" en unik nyckel till den perfekta kombinationen av öl och mat. Magnus Svensson är kreativ ledare för sommelierutbildningen på Restaurangakademien. Han är kock och sommelier och har enfil kand i måltidskunskap. Sin kunskap om mat och dryck förmedlar han som författare, matkonsult, tv-kock och radiopratare. Michael Björkman är sommelier och köksmästare med passion för helhetsupplevelser. Han har arbetat på ett flertal toppkrogar i Stockholm, men även i London och i Spanien.