Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nordic by Nature : Modern svensk arkitektur   en visuell vandring i brukarens spår

Nordic by Nature : Modern svensk arkitektur en visuell vandring i brukarens spår

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 269 sidor.

Mycket gott skick. ISBN: 91-27-35367-2. 1889 g. 29/28 cm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127353672
Titel
Nordic by Nature : Modern svensk arkitektur en visuell vandring i brukarens spår
Författare
Magnus Cimmerbeck - Stefan Ostrowski - Annika Wingårdh
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Omfång
269 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1889 g
Språk
Svenska
Baksidestext
2001 är arkitekturens år i Sverige och Europa, och denna bildrika bok visar ett tvärsnitt av modern svensk arkitektur genom en av dess främsta exponenter, Gert Wingårdh. 20 intressanta byggnader berättar om nya värderingar, skönheten i det rena, klara och tydliga och om ett funktionellt, humanistiskt orienterat och naturnära formspråk med rötterna i Skandinavien.

Tio arbetsplatser, fem offentliga byggnader, fyra privatvillor och ett hyreshus presenteras. De bär alla arkitektens signatur. Här finns bl a svenska ambassaden i Berlin, Astra Zenecas prisbelönta forskningscentra i Sverige och Boston och Ericssons nya byggnader bl a i Lund och London. De 400 bilderna speglar kreativiteten och tidsandan.

Arkitekturens utgångspunkt är våra nordiska traditioner om vackert och ändamålsenligt, material, hur natur och klimat påverkar arkitekturen, hur byggnaderna ansluter till landskapet. De ska inte bara skapa stimulerande rum för boende, arbete och möten. De stora företagens byggnader formges också för att förstärka profilprogram och lyfta fram värderingar bakom varumärken och identitetsbyggen.

Boken riktar sig till studerande och alla som yrkesmässigt sysslar med modern, vacker och ändamålsenlig arbetsmiljö – och alla som intresserar sig för god form och arkitektur i största allmänhet.

Magnus Cimmerbeck är fotograf. Efter fotohögskolan vid Göteborgs universitet öppnade han egen studio 1992 och har sedan dess arbetat med reklam- och arkitekturfotografi.

Stefan Ostrowski är en mångsidig skribent med rötter i reklamvärlden. Han är författare och producent inom teater och musical. F n har han olika uppdrag för näringslivet.

Annika Wingårdh är idégivare till boken och svarar för den grafiska formen. Hon är Art Director med lång erfarenhet inom design- och arkitektbyråvärlden. På NoK/LT har hon tidigare formgivit Ät mig – från fångst till tallrik.