Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kyrkans märken : vapen, stämplar, sigill, emblem
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185377589
Titel
Kyrkans märken : vapen, stämplar, sigill, emblem
Författare
Bäckmark, Magnus
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2006
Omfång
199 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
148 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
432 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kyrkans märken handlar om de vapen, stämplar, sigill och emblem som kyrkan har använt genom historien. Boken visar på den mångfald som finns och har funnits inom svenska kyrkan, men berättar också om församlingarnas brokiga historia, med sammanslagningar och splittringar. Kyrkans märken kan användas av alla som är intresserade av heraldik och kyrko-

historia. Församlingarna listas i alfabetisk ordning under respektive stift och boken kan med fördel användas som lexikon. Faktarutor bjuder på lättillgänglig läsning för den som snabbt vill förkovra sig.

I boken presenterar författarna församlingar som är intressanta ur ett heraldiskt perspektiv, tillsammans med minst ett historiskt märke, i bild såväl som i ord. De beskriver märkets bakgrund och berättar fakta om bygdens historia, som ofta återspeglas i märkets motiv.

En del församlingar har behållit sina äldre märken. Råneå församling i Luleå hade till exempel samma sigill år 1675 som år 1949. I vissa märken kan man också utläsa delar av bygdens historia, som i vapnet för Norrköpings Borgs församling, vars vapenfärg symboliserar silvergruvan som lades ner på 1700-talet.

Magnus Bäckmark driver den heraldiska formgivningsbyrån Gröna Stubben och har tidigare gett ut boken Heraldiken i Sverige på Historiska Media. Marcus Karlsson är bibliotekarie. Båda är verksamma i Svenska Heraldiska föreningen.