Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Empati och aggression

Empati och aggression

av

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 1997. 228 sidor.

Nära nyskick. Inga anteckningar, hundöron, understrykningar eller andra markeringar som kan störa. Mycket ”spänstig”. Verkar vara oläst. Det enda som skiljer boken från ”mint” är mitt namn på en insida är borttaget med tippexremsa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Empati och aggression

Förlagsfakta

ISBN
9144003854
Titel
Empati och aggression
Författare
Magne Raundalen
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsdatum
19970101
Omfång
228 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad beror det på att en del barn utvecklar större medkänsla och empati än andra medan vissa barn istället blir mer aggressiva? Psykologen Magne Raundalen redogör i den här boken för det viktigaste i barnuppfostran samt ger en mängd praktiska och handfasta råd till förskollärare, lärare och föräldrar om hur man kan hantera aggressioner och skapa större empati hos barnen. Utifrån såväl klassisk som modern empati- och aggressionsforskning belyser han frågeställningar som: Är flickor snällare än pojkar? Är barn mer aggressiva än vuxna? Blir man mer empatisk av att växa upp i en familj med många syskon än som ensamt barn? Han diskuterar förhållandet mellan arv och miljö samt redogör för i vilken mån empati och aggression hos barn påverkas av social klass, etnisk grupptillhörighet, personlighetsfaktorer och familjerelationer. Även TV- och videovåldets betydelse för uppkomsten av aggressivt beteende tas upp till diskussion. Boken vänder sig framför allt till dem som i sitt yrke kommer i kontakt med barn, t. Läs mer om boken på studentlitteratur.se