Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lavoisier och kemin : den nya vetenskapens födelse i revolutionens tid

Lavoisier och kemin : den nya vetenskapens födelse i revolutionens tid

Inbunden bok. Bokförlaget Nya Doxa. 2006. 180 sidor.

Nära nyskick. ..........Känns oläst................../// Antoine Lavoisier levde vid upplysningens kulmen och tävlade mot sin tids skarpaste hjärnor för att bli den förste att förklara hur kemiska processer verkligen går till. Med hjälp av en stor förmögenhet och en bildad hustru utnyttjade han samtidens sinnrikaste och mest påkostade teknik i en rad nydanande experiment, som för alltid begravde den medeltida alkemin och etablerade ett kemiskt språk som används än i dag. En lärd och lättläst framställning av 1700-talets stora kapplöpning för att förstå grundämnena och grunda en modern vetenskap.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9157804672
Titel
Lavoisier och kemin : den nya vetenskapens födelse i revolutionens tid
Författare
Smartt Bell, Madison
Förlag
Bokförlaget Nya Doxa
Utgivningsår
2006
Omfång
180 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 234 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Antoine Lavoisier levde vid upplysningens kulmen och tävlade mot sin tids skarpaste hjärnor för att bli den förste att förklara hur kemiska processer verkligen går till. Med hjälp av en stor förmögenhet och en bildad hustru utnyttjade han samtidens sinnrikaste och mest påkostade teknik i en rad nydanande experiment, som för alltid begravde den medeltida alkemin och etablerade ett kemiskt språk som används än i dag. En lärd och lättläst framställning av 1700-talets stora kapplöpning för att förstå grundämnena och grunda en modern vetenskap.

Boken är populärvetenskapligt skriven och förutsätter ej kunskaper i kemi.