Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Drömmen om en trädgård - Lilla Toscana

Drömmen om en trädgård - Lilla Toscana

Inbunden bok. Akantus. 2002. 111 s. Inbunden.

Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Många väldigt fina bilder

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197352969
Titel
Drömmen om en trädgård - Lilla Toscana
Författare
Mårtensson, Hans
Förlag
Akantus Edition
Utgivningsår
2002
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 285 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
730 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Välkommen till Lilla Toscana, den vackra trädgården som Lena och Michael skapat tillsammans. Den lilla trädgården, så full av underbart innehåll, är i sina detaljer påverkad av klassisk trädgårdskonst, dvs trädgårdskonst som grön och rumslig arkitektur.

Vi som sett denna speciella trädgård växa fram under några år, kallar den numera för Lilla Toscana trots placeringen, ett par tusen kilometer norr om Italien. Trädgården är egentligen ganska liten, inte större än att en person själv klarar skötseln.

Följ trädgårdsåret i boken, låt dig inspireras av de vackra bilderna och den avslutande Praktikan. Med tydliga illustrationer och anvisningar beskrivs hur trädgårdens delar kan formas och byggas till en vacker helhet.

Boken handlar om tre trädgårdar. Den första, Barndomens trädgård, beskriver hur Michael fick sitt intresse för trädgård hemifrån, i det inspirerande samarbetet med sin far. Bokens titel Drömmen om en trädgård syftar på hur Michael och Lena längtade efter att få skapa den egna trädgården. Väntan tog många år, men gav även tid för eftertanke. Resultatet blev Lilla Toscana, som i många delar påminner om barndomens lantliga trädgård. Även den tredje trädgården, Villa Gamberaia, är en sorts drömträdgård och en förebild. En underbar liten italiensk trädgård som de gärna besöker och som bland experter anses vara ett av de vackraste exemplen på toscansk trädgårdskonst.

Några citat ur boken:

"Det är lätt att inse att Michael och Lena älskar sin trädgård, inte minst när de berättar att de fyra delarna nedanför terrassen kallas Glädjen, Lyckan, Saligheten och Hemligheten."

"Starka dofter av fuktmättad klorofyll slår emot mig, när jag öppnar vinkastens dörr. Bakom immiga glasrutor rodnar tomaterna avundsjukt, inför melonernas runda svällande former. Där de hänger, i sina flortunna tygpåsar, liknar de mest ett sinnligt urringat dekolletage."

"Duggregnet strilar kallt. Michael lägger ut finfördelad kompost och väl brunnen stallgödsel i odlingsland och rabatter. Därefter spadvänder han alltsammans omsorgsfullt."

"Trädgårdens förändringar under året är så fulla av motsatser och skiftningar. Vintern ger långsiktiga tankeperspektiv och möjligheter att drömma om doftande rosor, jordiga rödbetor och blomstrande perenner. Kanske går tankarna till Italien och den underbara trädgården med utsikt över Florens."