Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Maten från Thailand : en resa för matälskare
Maten från Thailand : en resa för matälskare Maten från Thailand : en resa för matälskare

Maten från Thailand : en resa för matälskare

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. en riktig läcker bok, i stort format. ( Coffe table) med genuina goda recept, om thai kultur och fina bilder.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151848204
Titel
Maten från Thailand : en resa för matälskare
Författare
Lulu Grimes - Oi Cheepchaiissara
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2007
Omfång
296 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
237 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
1792 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Thailand har blivit ett av svenskarnas mest populära resmål. Där äter vi gott, och naturligtvis vill vi fortsätta att laga denna goda, omväxlande och nyttiga mat här hemma. I den här grundboken finns recepten!

Maten från Thailand är en innehållsrik introduktion till detta ett av världens främsta kök! Boken beskriver en kulinarisk resa från stånden med gatumat i Bangkok till de färska skaldjuren som tillagas på stränderna vid Thailandviken. Lokalbefolkningen berättar om sina mattraditioner – från godistillverkarna i Phetchaburi-provinsen till de risodlande bergsstammarna i norr.
Det är en stor mångfald av maträtter som bildar det thailändska köket: från traditionella gröna, röda och panaeng-curryrätter till sallader som tam och laap, doftande av örter och chili, och kokosnötsbaserade soppor, som den berömda tom khaa kai.
Boken är rikt illustrerad och pedagogiskt upplagd med bilder som visar såväl tekniker som redskap och ingredienser vid varje recept.
Särskilda avsnitt i boken beskriver kärnan i den thailändska maten och matlagningen. Bland de ämnen som behandlas märks hur man gör en fisksås, tillagning av som tam, hur man mixar och mortlar en currypasta och hur frukter utsiras på ett dekorativt sätt. Som en hjälp för att hitta ingredienser, eller hur de kan ersättas, finns en ordlista.