Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
PANSARCHEF UNDER ROMMEL

PANSARCHEF UNDER ROMMEL

Författaren kämpade på alla fronter där tyskarna var i strid - Polen, Frankrike, Ryssland, Nordafrika, Normandie, västfronten, i slutstriderna mot ryssarna i östra Tyskland. I fem år satt han i sovjetiska fångläger. Skick som ny! Prisma, 2006. Upplaga 3:2. 320, [3] s + [16] planschsidor med fotografier av författaren. Kartillustrerade första och sista uppskag. Inbundet förlagsband med laminerat omslag i färg. 8:o. 235x160x25 mm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151847183
Titel
Pansarchef under Rommel
Författare
Hans von Luck
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
155 x 228 mm
Vikt
614 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kan forna fiender bli vänner? En som lyckades med det var Hans von Luck trots att han var i strid på nästan alla fronter och spenderade fem år i sovjetiska fängelser. I Pansarchef under Rommel berättar han om striderna, men också om de människor han mött. Nu i kartonnage. Hans von Luck (1911–1997) kämpade på praktiskt taget alla fronter där tyskarna var i strid: i Polen, Frankrike, Ryssland, Nordafrika, Normandie, på västfronten och i slutstriderna mot ryssarna i östra Tyskland. Efter kriget satt han fem år i sovjetiska fångläger. Han var högt uppskattad som chef för Rommels pansarspaningsavdelning, vilken fungerade som Afrikakårens ögon och öron. När John Howard med sina män som de första landade med glidplan vid ”Pegasus Bridge” i Normandie den 6 juni 1944 var det von Luck och hans avdelning de mötte. Dessa båda blev långt senare nära vänner och har under många år på plats berättat för svenska kadetter om striderna i Normandie. Von Luck besökte Skandinavien redan under mellankrigstiden och kom flera gånger till Sverige, bland annat som hedersgäst tillsammans med Howard vid Karlbergs 200-årsjubileum 1992. Boken handlar i första hand om de strider han varit med om men också om livet under mellankrigstiden i Tyskland, möten med tyska fältherrar som Rommel, Kaltenbrunner och Ribbentrop. Han skildrar vänskapen med fransmän i det ockuperade Paris, möten med britter i öknen, med ryssar såväl under kriget som efter det, både i fånglägret och utanför. Här finns såväl bisarra som komiska och tragiska episoder, såsom den bitterljuva kärlekshistorien med ”Dagmar” och hennes fars öde.