Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sprängaren

Sprängaren

Pocketbok Piratförlaget. 2005. 419 sidor.

Nyskick. Kriminalreporterns och tvåbarnsmamman Annika Bengtzon älskar sitt arbete, men får ett helvete på jobbet när hon utses till chef på kriminalredationen.

Christina Furhage, ansvarig chef för det kommande OS i Stockholm och chef över tusentals män, sprängs i bitar.

Varför mördas hon? Polisen börjar en vild och närmast desperat mördarjakt. Var ska de söka? Hos någon terror-grupp eller i OS-generalens närhet?

Annika Bengtzon finner samband som ingen annan vill se. *** Södra Hammarbyhamnen. Klockan är 03.17 på morgonen, en vecka före jul. En bomb ödelägger Olympiastadion. På den söndertrasade läktaren hittas resterna av den dynamiska och beundrade OS-chefen, Christina Furhage. Om ett halvår ska de olympiska sommarspelen hållas i Stockholm. Sprängaren måste gripas, till varje pris. Tidningen Kvällspressen sätter Annika Bengtzon, en ung småbarnsmamma som just utnämnts till chef över kriminalredaktionen, att bevaka mordet. Hon börjar nysta i offrets förflutna. Det finns något under Christina Furhages perfekta yta som utlöst det vidriga brottet. Utan att hon förstår det sätter Annika igång krafter som till slut hotar hennes eget liv.
Sprängaren är en thriller i nutida Stockholmsmiljö.

”För mig har det alltid varit självklart att kvinnor är både onda, goda, korkade och kloka”, säger Liza Marklund. ”Därför har jag haft svårt att förlika mig med bilden av kvinnor som platta bifigurer till starka män. Jag längtade efter en hjältinna som var som jag själv och mina tjejkompisar – hårt arbetande yrkeskvinnor med män och ungar och amorteringar och ätnojor och en omättlig aptit på livet.”
Annika Bengtzon – hjältinnan i Liza Marklunds thriller Sprängaren har sitt namn efter författarinnans äldsta dotter Annika och favoritchefen från hennes tid som journalist på Expressen, Bengt Bengtzon.

Liza Marklund belönades 1998 av tidskriften Jury med Polonipriset för sin thriller Sprängaren. Hon tilldelades även Svenska Deckarakademins debutantpris 1998.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789164201591
Titel
Sprängaren
Författare
Liza Marklund
Förlag
Piratförlaget
Utgivningsår
2005
Omfång
419 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
228 g
Språk
Svenska