Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning
Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning

Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning

Pocketbok. Betydelsefullas förlag. 2007. 288 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197706926
Titel
Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning
Författare
Pipping, Lisbeth
Förlag
Betydelsefullas förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
288 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 177 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
220 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Livet är ett mirakel så stoppar vi mobbning talar 860 barn och ungdomar, tillsammans med författarinnan Lisbeth Pipping, om vad mobbning är, hur det känns att vara mobbad och ger goda råd om hur vi stoppar mobbning.

Livet är ett mirakel så stoppar vi mobbning förmedlar hopp och framtidstro. Den berättar att det går att stoppa mobbning. För att lyckas måste vi våga och vilja prata öppet om mobbning och vad den gör med alla inblandade.

Alla kan bli mobbade, det är inte så att det är fel på den som blir utsatt. Mobbning uppstår för att vi saknar modet att agera. Mobbningen lever kvar år efter år för att vuxna inte vill, orkar, vågar eller har förmågan att stoppa mobbningen. Men det går att stoppa mobbning - bara vi vill. Vi måste se att risken för mobbning alltid finns där mitt ibland oss.

Mobbning påverkar en människa långt fram i livet, men jag vet att inget barn är förlorat även om det kan se mörkt ut. Våga vara en medmänniska, en räddande ängel, för det kan vara det som är skillnaden mellan djupa och handikappande sår av mobbning eller ärr som går att leva med.

I boken presenteras enkätresultat från 860 barn och ungdomar, deras röster kommer till tals genom citat och berättelser om hur det är att vara mobbad eller att mobba någon. Vuxna berättar om hur det var att bli mobbad under skoltiden och hur det påverkar dem i dag. Dessutom medverkar lärare och företrädare för Friends, Bris, Rädda Barnen, Barnombudsmannen, Barn och elevombudsmannen, polis, socialtjänst och psykologer med texter om vad mobbning är och hur vi stoppar det.

Livet är ett mirakel. Alla barn och ungdomar måste få del av detta mirakel, ingen får bli lämnad utanför. En människa kan inte göra allt, men tillsammans kan vi utföra mirakel. Tillsammans kan vi förändra livet för tusentals barn och ungdomar. Nu ska vi utrota mobbningen.