Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
"Hjälp, mitt barn är mobbat!" : fakta och stöd till föräldrar och skola

"Hjälp, mitt barn är mobbat!" : fakta och stöd till föräldrar och skola

Häftad bok. Gothia Fortbildning. 2013. 144 sidor.

Nära nyskick. Oläst och oöppnad bok. Utgallrat biblioteksexemplar som är inplastat och har en biblioteksetikett på baksidan (utanpå inplastningen så den går ev att ta bort) och en etikett "Ea" på ryggen. Inuti har en en biblioteksstämpel på försättsbladet och på ryggens insida, där det också är stämplat "Gallrat".
"När ett barn eller en ungdom utsätts för mobbning påverkas hela familjen. Boken ger en fördjupad bild av de känslor och reaktioner som kan uppstå såväl hos den som blir utsatt som hos familj och närstående. Den belyser också hur skola och föräldrar kan arbeta för att förebygga, upptäcka och stoppa mobbningen.
I boken varvas personliga berättelser och intervjuer med fakta och råd till lärare och föräldrar. Boken tar även upp det juridiska perspektivet – vad lagen säger, vilka skyldigheter skolan har och vad som händer när man vänder sig till Barn- och elevombudet.
”Hjälp, mitt barn är mobbat!” förmedlar såväl utsatta familjers erfarenheter som kunskap och stöd, och är ett värdefullt verktyg för alla vuxna som möter barn och ungdomar som utsätts för mobbning."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789172058859
Titel
"Hjälp, mitt barn är mobbat!" : fakta och stöd till föräldrar och skola
Författare
Pipping, Lisbeth
Förlag
Gothia Fortbildning
Utgivningsår
2013
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
280 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När ett barn eller en ungdom utsätts för mobbning påverkas hela familjen. Boken ger en fördjupad bild av de känslor och reaktioner som kan uppstå såväl hos den som blir utsatt som hos familj och närstående. Den belyser också hur skola och föräldrar kan arbeta för att förebygga och stoppa mobbningen.
I boken varvas personliga berättelser och intervjuer med fakta och stöd till lärare och föräldrar. Boken tar även upp det juridiska perspektivet – vad lagen säger, vilka skyldigheter skolan har och vad som händer när man vänder sig till Barn- och elevombudet.
”Hjälp, mitt barn är mobbat!” förmedlar såväl utsatta familjers erfarenheter som information och stöd om hur man kan förebygga och hantera mobbning. Boken är ett värdefullt verktyg för alla vuxna som möter barn och ungdomar.

Lisbeth Pipping är beteendevetare, författare och föreläsare. Hon har tidigare skrivit boken Jag mobbar inte som riktar sig till elever.
Lars Arrhenius är advokat, generalsekreterare på Friends och tidigare barn- och elevombud.