-
Baka glutenfritt, matbröd, kakor och tårtor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 152 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424031
- Titel
- Baka glutenfritt, matbröd, kakor och tårtor
- Författare
- Elisabeth Ekstrand Hemmingsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att få diagnosen glutenintolerant betyder inte att man är hänvisad till smaklöst, smuligt bröd resten av livet. Njut av alla dessa bröd för alla tillfällen från det vardagliga till kalasets godbitar och tårtor! Detta är en revidering av den första utgåvan som kom 1993. 30 färgfoton, 100 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153424031 -
Baka utan gluten : matbröd, bullar och kakor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432708
- Titel
- Baka utan gluten : matbröd, bullar och kakor
- Författare
- Elisabeth Ekstrand-Hemmingsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 583 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka utan gluten kräver speciella ingredienser, lite annorlunda teknik, mycket tålamod och fördjupad kunskap. I boken Baka utan gluten finns allt du behöver veta för ett lyckat resultat!
I den här boken hittar du recept på allt från det vardagliga goda matbrödet, till festens alla kakor och tårtor. Allt är glutenfritt och en del även mjölkfritt. I boken finns massor av knep, tips och grundkunskaper som gör det lätt att överbrygga de hinder som finns när man bakar glutenfritt. Läsaren inspireras att:
- testa nya degspad med frukt- och grönsaksjuice, yoghurt, havredryck eller kokosmjölk
- förbättra fiberhalten i brödet med bl.a. havre, quinoa och rotsaker
- baka på kontinentalt sätt med färska örter, soltorkade tomater, olivpasta, vitlök och fetaost
- baka med kryddost och Västerbottensost samt att använda lingon, äpple, nötter, frön och torkad eller färsk frukt i brödet
- baka bullar med nya läckra fyllningar, som t ex färdig nötmassa
- göra maffiga söta bakverk med kakao och vit- eller mörk choklad
- garnera och glasera tårtor på lite annorlunda sätt
- använda nya ingredienser, redskap, formar och maskiner.
Elisabeth Ekstrand Hemmingsson har tidigare skrivit flera kokböcker på Ica bokförlag, varav fem stycken speciellt för dem med celiaki.
Ica Bokförlag 1 9789153432708 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188397409
- Titel
- 101 Bröd du måste baka innan du dör
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 154 x 222 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny och uppdaterad utgåva av boken som fått pris som Sveriges bästa bok om matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan! Juryns motivering: "Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från Skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild"Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt än doften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedla glädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn. Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om i världen. Den här boken visar på flera länders brödkultur i många varierande former och smaker. Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd, några enkla och andra med mer tidskrävande bakning. Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att få känna den elastiska och formbara degen mot mjölade händer är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njuta av det nybakade brödet med lite smör! Till många av recepten ges tips om varierande utbakning, smaksättning och vad som är extra gott att servera tillsammans med just det brödet. Vissa bröd ska mogna några dagar medan andra bäst äts nygräddade och ljumma. Några gräddas på spisen, en del ska kokas och de flesta gräddas i ugn. Att baka sitt eget bröd är lustfyllt, rustikt och rogivande. Brödbakets härliga dofter och smaker kittlar alla våra sinnen!Marie Törnblom är matskribent med många års erfarenhet som matkreatör och stylist. Hon har skrivit flera böcker och medverkar flitigt i våra dags-, vecko- och mattidningar med spännande recept, artiklar och vackra arrangemang. Leif Törnblom har fotograferat bilderna i boken.
Stevali 9789188397409 -
Baka som en stjärna : vinnare av Hela Sverige...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246148
- Titel
- Baka som en stjärna : vinnare av Hela Sverige Bakar 2016
- Författare
- Selfelt, Shireen
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Shireen Selfelt, vinnare av Hela Sverige bakar 2016, handlar bakning om gemenskap och om att kunna bjuda sina nära och kära på något riktigt gott. Det är något alla kan lära sig att göra hemma i sitt eget kök!Här bjuder hon på sina bästa och godaste recept, allt från stjärnbaken i Hela Sverige bakar till en lättbakad oreopaj och en fantastisk bröllopstårta. Eller vad sägs om ett helt kapitel om maräng i alla dess former? Oavsett vad du blir sugen på att baka smakar allt fantastiskt gott!Ur innehållet:Älskade choklad – smått och gott med godaste råvaran choklad: kladdkakekaka, söta blondies, nutellagrottor, cake pops …Knåda och kavla – goda matbröd och syndiga bullar i en härlig blandning, från kalljästa lördagsfrallor som det bara är att ta fram ur kylen och grädda till frukosten till sommarbullar fyllda med läcker jordgubbs- och myntakräm.Maräng, maräng, maräng – här finns maräng i all tänkbara former. Små maränger att toppa glassen med, en exotisk pavlova, macarons, en fräsch citron- och passionspaj eller en härlig marängrulltårta med choklad och jordgubbar – vad blir du sugen på?Tårthimlen – oavsett om du vill ha något till fikat eller göra en avancerad tårta till bröllopsfesten så finns här något för alla tillfällen! Lättbakad pistagetårta, ljuvlig skogsbärsdröm eller Shireens lyxiga med härligt marängtäcke är bara några av att välja bland.Jorden runt – med inspiration från både genomförda resor och drömresmål finns här allt från toffee cheesecake till matcha-minicupcakes och mammas baklava.
Bonnier Fakta 9789174246148 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176174029
- Titel
- Knåda, kavla & baka
- Författare
- Abigail Wheatley - Sam Bear
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 210 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 528 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bakbok som lockar fram knådarglädjen hos både barn och vuxna.
Att baka bröd blir barnsligt enkelt med den här bokens steg för steg-bilder och instruktioner.
Visst är det kul att baka? Och finns det något godare än nybakat bröd? I den här boken får du lära dig grunderna till hur man bakar och du får massor av olika slags recept. Följ de enkla steg för steg-instruktionerna och lär dig baka rågbröd, bullar, kringlor, pitabröd och mycket, mycket mer.Här finns recept på alla möjliga sorters limpor och frallor, och såklart även bullar.
Boken är praktiskt spiralbunden och sidorna är av rejält och slitstarkt papper.
Tukan Förlag 9789176174029 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435501
- Titel
- Baka surdegsbröd
- Författare
- Söderin, Göran
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 248 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka surdegsbröd - inte så svårt som du tror!
Surdegsbröd är numera bland det trendigaste man kan tänka sig i matväg. Kurserna i surdegsbakning är fulltecknade, köerna ringlar långa till bagerier med surdegsbröd och surdegsbloggarna har massor av entusiastiska läsare.
Surdegsbröd får inte bara en extra fin och välutvecklad smak - de är nyttiga också. Bröden är rika på B-vitamin, håller sig länge utan konserveringsmedel och surdegen ger dessutom ett lågt GI-värde. Att baka eget surdegsbröd är inte särskilt svårt, men det kräver lite framförhållning. När man väl har en surdeg på lut i köket tar det inte mycket längre tid än att baka vanligt bröd.
Baka surdegsbröd förklarar vad surdeg är och vad det är som händer under processen. Författarna beskriver hur du gör olika typer av surdegar - vilka mjölsorter som kan användas, olika degvätskor och vad du ska tänka på för att lyckas med din surdeg. Här får du också lära dig hur du förvarar surdegen och håller den aktiv genom att regelbundet mata den.
Boken innehåller recept på surdegar gjorda på sädesslagen råg, vete och havre men också på potatis, linser och s k vildjäst. Här finns både ljusa och mörka matbröd, knäckebröd och söta surdegsbröd.
Ica Bokförlag 1 9789153435501 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153411455
- Titel
- Baka matbröd
- Författare
- Sahlén, Kerstin - Jardhammar, Kent - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153411455
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn