Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Chez Bettys Provence

Chez Bettys Provence

Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 173 sidor.

"Om man bara är nyfiken på eller redan älskar Provence spelar inte så stor roll, för hungrig blir man ändå av de autentiska sydfranska recepten man hittar här."
MatMagasinet
I Provence finns råvarorna, rätterna och kunskaperna som i generationer mutat in ett hörn i det kollektiva matmedvetandet. Men i modern tid har skildringen av det provencalska köket gått förlorad i ett förenklat färgskimmer. Den här boken återställer ordningen med recept där alla rätter lagas från grunden med rätt råvaror och tekniker. Det här är Provence från insidan – rustik fransk matlagning när den är som godast.
Kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal tipsar om sina favoritplatser och restauranger i området. Recepten har de samlat på sig under 15 års resande och sedan förfinat på den egna kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm. Deras filosofi är lika enkel som självklar: endast det godaste är gott nog. Boken innehåller allt från enkla olivröror, friterade sardiner och den perfekta råbiffen, till mer tidskrävande långkok, hemligheten bakom en äkta bouillabaisse och desserter som väntar på att återupptäckas.
Boken är rikligt illustrerat med miljöbilder av Bobo Olsson.
 Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal har under hela sitt kockliv återvänt till Provence, och varje gång har de hittat nya platser, människor och menyer att inspireras av. När de så småningom fick möjlighet att öppna sin första egna krog var temat självklart: sydfranskt. Restaurangen Chez Betty blev omedelbart en prisbelönt favorit bland Stockholms matintresserade.
Jesper Kling är matresenär. Resan han gjort flest gånger är den runt kvarteret till stamhaket Chez Betty.

Bobo Olsson är fotograf med världen som arbetsfält. Han skildrar regelbundet människor, möten och mat i de främsta svenska månadsmagasinen.

"Det doftar gott och det smakar ännu godare."
Tilde de Paula, TV4 Nyhetsmorgon
"En kokbok som bjuder läsaren på en kulinarisk upplevelse."
Jenny Damberg, Plaza Magazine
 "Allt i boken ser gott ut och det är blandad svårighetsgrad på recepten vilket gör att boken passar en bred grupp."
Umeå Tidning
"Allt låter gott."
Sara Berg, Kvälls-Posten

Förlagsfakta

ISBN
9789127138209
Titel
Chez Bettys Provence
Författare
Ahlstedt, Linus
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2014
Omfång
173 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
209 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
1010 g
Språk
Svenska