Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Under lysande måne

Under lysande måne

Inbunden bok Bonnier Carlsen. 1 uppl. 2004. 368 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Takeos och Kaedes kärlek är så stark att de väljer att trotsa de starka klantraditionerna. De är båda rättmätiga arvingar till provinser, men att befästa sin makt blir en kamp mot tiden. Deras fiender växer i styrka och utmanar dem från alla håll, men oväntad hjälp ger dem en liten strimma hopp. Takeo måste visa att han är den klanledare och taktiker hans underlydande förväntar sig. Samtidigt ifrågasätts hans religiösa tro och han ställs inför omöjliga val i en maktkamp han bara kan vinna genom stora offer. Kaede försöker finna sig i sin roll som klanöverhuvud, men möter hårt motstånd i de traditionella patriarkala strukturerna. Ett enda felsteg och hon blir utmanövrerad ...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9163837439
Titel
Under lysande måne
Författare
Lian Hearn
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2004
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 220 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
643 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den tredje och sista delen av "Sagan om klanen Otori " är gastkramande! Lian Hearn fullkomligt trollbinder läsaren med sitt bländande språk och en berättelse vars drivkraft är urstark. Det finns risk för nattlig sträckläsning och boksmälla dagen efter, för när man väl börjat läsa Under lysande måne blir den till en drog.  Takeo och Kaede har en lång och olyckskantad väg att vandra för att nå fram till profetians uppfyllelse om ett rike där fred råder, och som sträcker sig från hav till hav. Takeos försök att finna själslig ro och balans sätts hela tiden på nya prov. Han konfronteras med frågor om gud, livet och kärleken, om lojalitet, politik och strategi för att mogna till den ledare hans omgivning förväntar sig att han ska vara. Kaede har svårare att finna sin roll. Hon motarbetas som överhuvud för klanen Maruyama och blir indragen i ett falskspel där Arai och Lord Fujiwara tvingar henne att gifta sig på nytt.  Recensenterna fortsätter att ösa lovord över de två första böckerna i serien, i alla former av publikationer, från Dagens Nyheter och Biblioteksstjänst till Landstings-Pulsen och IOGT-NTOs ungdomstidning Struten (som ger Över näktergalens golv fem strutar av fem möjliga). Jönköpingspostens recensent kunde inte ens hålla sig till tåls och invänta översättningen av del två utan blev tvungen att läsa den engelska utgåvan med en gång. Över näktergalens golv hade i mars sålts i 24 000 exemplar, och På kudde av gräs i 15 000.  Över näktergalens golv och På kudde av gräs kommer under året att ges ut i Månpocket.  Lian Hearn är en pseudonym, men författaren är från Storbritannien och bor i Australien.