Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ljudinspelningens ABC

Ljudinspelningens ABC

Inbunden bok Natur & Kultur. 4:1 uppl. 2002. 240 sidor.

Nära nyskick. ISBN: 9127354210, hörnen lätt slitna, Vilken mikrofon ska man välja? Hur fungerar ett mixerbord? Vad betyder samplingsfrekvensen? Det är frågor som alla som sysslar med ljudinspelningar behöver få svar på. Den digitala ljudtekniken öppnar nya möjligheter, det gäller från mikrofonen till färdig CD. Det räcker inte med att sitta och skapa vid mixerbordet. Alla som vill göra bra inspelningar behöver lära sig den nya tekniken och dess möjligheter. Här ges grundläggande men ändå bred kunskap i inspelningsteknik, och ämnet förklaras så att även icke-tekniker kan tillgodogöra sig det. Boken är upplagd steg för steg, till hjälp för både eleven i skolan och amatören som laborerar hemma. Kapitlen är många, vilket gör det lätt att gå in i boken där det passar en själv. En ordlista med närmare 500 ljudtekniska termer finns också med. Denna 4:e reviderade utgåva har utökats med den nya digitala teknikens möjligheter; digitala bandspelare, ljuddatorer och CD-tekniken. Nästan halva boken är helt nyskriven, resten har uppdaterats efter behov. Nya begrepp har tillkommit som förklaras i sitt sammanhang. Boken riktar sig till alla som vill skapa sitt eget ljud på digital utrustning, ljuddator eller CD. Används som läromedel på gymnasieskolans medieprogram. Fjärde, omarbetade utgåvan. Lennart Zetterberg har arbetat med ljud och ljudinspelningar vid Sveriges Radio och har också undervisat på gymnasieskolans medieprogram. Som frilansskribent har han medverkat i svensk fackpress och gett ut flera böcker om ljud, video och datateknik.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127354210
Titel
Ljudinspelningens ABC
Författare
Lennart Zetterberg
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2002
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
522 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vilken mikrofon ska man välja? Hur fungerar ett mixerbord? Vad betyder samplingsfrekvensen? Det är frågor som alla som sysslar med ljudinspelningar behöver få svar på. Den digitala ljudtekniken öppnar nya möjligheter, det gäller från mikrofonen till färdig CD. Det räcker inte med att sitta och skapa vid mixerbordet. Alla som vill göra bra inspelningar behöver lära sig den nya tekniken och dess möjligheter. Här ges grundläggande men ändå bred kunskap i inspelningsteknik, och ämnet förklaras så att även icke-tekniker kan tillgodogöra sig det. Boken är upplagd steg för steg, till hjälp för både eleven i skolan och amatören som laborerar hemma. Kapitlen är många, vilket gör det lätt att gå in i boken där det passar en själv. En ordlista med närmare 500 ljudtekniska termer finns också med. Denna 4:e reviderade utgåva har utökats med den nya digitala teknikens möjligheter; digitala bandspelare, ljuddatorer och CD-tekniken. Nästan halva boken är helt nyskriven, resten har uppdaterats efter behov. Nya begrepp har tillkommit som förklaras i sitt sammanhang. Boken riktar sig till alla som vill skapa sitt eget ljud på digital utrustning, ljuddator eller CD. Används som läromedel på gymnasieskolans medieprogram. Fjärde, omarbetade utgåvan. Lennart Zetterberg har arbetat med ljud och ljudinspelningar vid Sveriges Radio och har också undervisat på gymnasieskolans medieprogram. Som frilansskribent har han medverkat i svensk fackpress och gett ut flera böcker om ljud, video och datateknik.