Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Reserverat & serverat : historien om Sveriges hotell- och restaurangföretag

Reserverat & serverat : historien om Sveriges hotell- och restaurangföretag

Inbundna böcker. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2009. 258 sidor.

Följ hotell- och restaurangbranschens spännande historia i Sverige. Från gästgivaregårdar och våldgästning, via motboksmotstånd och folkrestauranger till hamburgerkrig och restaurangmomsstrider.
För hundra år sedan samlades nitton ledande hotelierer och restauratörer från hela landet på det anrika Hôtel Rydberg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm. Deras mål var att bilda en organisation som skulle göra dem starkare. Ett totalförbud mot alkoholförsäljning var inte långt från att bli verklighet. Storstrejken var färsk i minne, hotellrabatter gjorde det svårt att få lönsamhet och bristen på bra utbildningar för hotell och restauranger var skriande. Turerna och trenderna har varit många sedan dess, och branschen har vuxit både i storlek och i anseende. Vad som hållit i sig är att krögare och hotelierer fortfarande gör sitt yttersta för att gäster ska mötas och njuta vid deras bord och sova gott i deras sängar.
Lennart Jarnhammar är kulturhistorisk skribent. Han har publicerat en rad skrifter och jubileumsböcker om Stockholms historia och företagshistoriska böcker. I Reserverat & Serverat beskriver han Sveriges Hotell och Restaurangföretagares, SHR:s, 100-åriga historia. Framletade bilder, porträtt, berättelser och anekdoter ger en unik inblick i hotell- och restauranghistorien.

Förlagsfakta

ISBN
9789197804806
Titel
Reserverat & serverat : historien om Sveriges hotell- och restaurangföretag
Författare
Lennart Jarnhammar
Förlag
Millhouse Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
258 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
230 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
1412 g
Språk
Svenska