Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kränkta människor samarbetar inte

Kränkta människor samarbetar inte

Pocketbok Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2007. 132 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127099753
Titel
Kränkta människor samarbetar inte
Författare
Lena Nevander Friström
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2007
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
112 x 178 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
80 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Alla känner igen situationen: Ni är några få som är på plats i god tid till sammanträdet. Plötsligt tittar någon från ledningen in i rummet och säger: Jaså, ingen har kommit ännu!
Att inte bli sedd är en av många kränkningar som drabbar människor i arbetslivet, i skolan och ute i samhället. Andra typer av kränkande beteenden som vi kan utsättas för är att mötas med tystnad, bli härmade, ständigt möta misstro, utsättas för omvärldens tolkningar, ofta bli avbrutna. Listan kan göras lång.
Lena Nevander Friströms tes i denna bok är att kränkande beteenden, på ett mycket djupare sätt än vad vi är vana att se, stör och skadar människor både på det personliga planet och i umgänget med andra. Kränkande mönster har också en negativ inverkan på arbetsorganisationens sätt att fungera och i förlängningen även på samhället i stort.
I boken får vi en rad belysande exempel på kränkande beteenden, både från den personliga sfären och från arbetslivet. Lena Nevander Friström diskuterar också hur kränkningar påverkar samhället, utan att vi egentligen tänker på det. Vi får en teoretisk diskussion av vad kränkningen betyder på det psykologiska planet både för den kränkte och den som kränker. Som avslutning diskuteras vad vi kan göra för att själva vara uppmärksamma på våra kränkande mönster och hur vi kan bryta dessa beteenden.
Kränkta människor samarbetar inte har samma direkta tilltal och lättsamma anslag som Lenas övriga böcker och inte minst hennes föreläsningar och tv-framträdanden.
Ytterligare författare: Nevander Friström, Lena