Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Magiska Hjalte

Magiska Hjalte

Inbunden i nära nyskick, initialerna PB inuti. BonnierCarlsen 2000, ekorrbok. - Hjalte kan trolla, inte så att han kan få mammas näsa att bli grön eller göra så att marsvinet Nestor får vingar och kan flyga. Nej, han kan med sin hand plocka ut saker han tycker om ur böcker, till exempel en motorcykel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9163816709
Titel
Magiska Hjalte
Författare
Lena Karlin
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2000
Omfång
32 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
171 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
202 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hjalte kan trolla, inte så att han kan få mammas näsa att bli grön eller göra så att marsvinet Nestor får vingar och kan flyga. Nej, han kan med sin hand plocka ut saker han tycker om ur böcker, till exempel en motorcykel. En dag plockade han ut en hebblegrebbel (ser ut som en lite djävul) som satte sig i sockerskålen och åt så det knastrade, men då sa hans mamma som också kan trolla lite: Väck ögonaböj! Så försvann den in i boken igen. Men ibland går det helt galet, som den gång han plockade ut en skär liten elefant med blåa blommor på. Den började växa och blev så stor att den höll på att fördärva allt i hela rummet, men då sa Hjalte: Väck ögonaböj! Och så försvann den in i boken igen. Sen trollar Hjalte fram en boll, ett par rullskridskor och en liten kattunge. Slutligen trollar han fram en ek och under de fina ekbladen somnar han sen. Boken kom ut första gången 1988 och är Charlotte Ramels debut som barnboksillustratör. Redan då hade hon talang för det finstämda i detaljerna och tonen i de gulligt lågmälda akvarellerna. Lena Karlins inbjudande text har på ett stämningsfullt sätt lånat sin rytm från trolleriformelns poetiska anslag. Magiska Hjalte är en riktigt mysig godnattsaga.