Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
CP-barnet : kampen, sorgen, glädjen

CP-barnet : kampen, sorgen, glädjen

Inbunden bok Libris förlag. 1 uppl. 2015. 193 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Den älskade ståupparen, skådespelaren och författaren Jonas Helgesson, har tidigare skrivit om sin cp-skada i boken Grabben i kuvösen bredvid. Här berättar hans mamma om kampen, våndorna och lyckan. Många såg henne som glad, stark och bekymmerslös, men inom henne pågick ett krig mot cp-skadan. Sina innersta känslor vågade hon inte visa för någon. Men långsamt, långsamt började hon sluta fred med sin sons handikapp och samtidigt med sig själv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173874304
Titel
CP-barnet : kampen, sorgen, glädjen
Författare
Lena Helgesson
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
193 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
342 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lena Helgesson, mamma till ståupparen, författaren och skådespelaren Jonas Helgesson, berättar om kampen, våndorna och lyckan som mamma till grabben i kuvösen bredvid. "'CP-barnet' är en berättelse om kamp och sorg och glädje. Min sons cp-skada blev min värsta fiende. Att jag inte kunde acceptera den blev som att gå ut i krig mot en allt för stark motståndare. Striden både styrkte mig och knäckte mig. Den gav kraft men tog också kraft. Jag ville ge min son allt, all min kärlek ville jag ge honom. Jag ville ge mitt liv för honom. Vid ett psykologbesök kom jag plötsligt till insikt om vad min son kunde, vad han hade lärt sig, vilken utveckling som hade skett. Mina ögon öppnades. Jag fylldes av en stor tacksamhet. En tacksamhet som läkte mitt hjärta. Jag fick sluta fred med cp-skadan. Jag fick sluta fred med mig själv." "Jag heter Lena Helgesson och är nybliven pensionär. 23 år har jag arbetat inom sjukvården som läkarsekreterare, eller medicinsk sekreterare, som det heter numera. Jag är gift sedan 46 år och har tre barn och sex barnbarn. Mina stora intressen är att vara tillsammans med min familj, läsa böcker och motionera. Laga mat gillar jag också."