Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Porslinsälskaren

Porslinsälskaren

Inbunden bok. Dillnerförlaget. 2008. 400 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163328954
Titel
Porslinsälskaren
Författare
Sivertsson, Leif D.
Förlag
Dillnerförlaget
Utgivningsår
2008
Omfång
400 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
115 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
770 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna historiska roman börjar och slutar i Jämtland samt efter huvudpersonens återkomst till fädernelandet blir det återkommande besök och en gång i en fiktiv lantmästeriförrättning i norra delen av länet som assistent till den unge lantmätaren John Ericsson. (En olycklig kärlekshistoria gör att han prövar sina vingar i den stora världen och blir en världsberömd uppfinnare och bidrog till slaveriets avskaffande i USA!)

.
Det gamla Europa var i sin grund omskakad av den makthungrige Napoleon som av en del betraktades som hjälte och av andra som den förkropsligade Antikrist!

.
I romanen finns passion,kärlek,sorg,ond bråd död, sjöröveri, kultur,konst,naturupplevelser,möten med storvilt och fiskeäventyr.

.
Sköna Italien och Värmland du sköna har framskjutna platser i handlingen, England och Holland och deras ostindiska kompanier är också en del av den.

.
Porslinsälskaren syftar på huvudpersonens intresse för det ostindiska porslinet som grundlades under vistelsen i Kina och Malacka där han var byggmästare.

.
Morgon mellan fjäll och solnedgång därstädes. Norge landet så nära och i ära, men en ung löjtnant Dillner blev sänd att bekriga det, år 1814.

.
Dåtidens främsta kulturpersonligheter Erik Gustaf Geijer och Esaias Tegnér tecknas i kontakten med medlemmar av släkten Dillner.

.
Excellenserna; brukspersonligheten Carl de Geer på Löfsta samt fäderneslandets räddare och fokets vän Georg Adlersparre på Gustafsvik "målas" i nyanser av blått och rött.