Allemans bok om kinesisk mat : [en praktisk vägledning för den vetgirige]
Häftad bok. Stockholm : LiberFörlag. 1978. 96 sidor.
Nära nyskick. Inskription på försättbladet. Oanvänd. Baksidestext: Allemans bok om kinesisk mat ger dig fakta, färdigheter och fördjupning. Det kinesiska köket bjuder på starkt kryddade och saltade rätter likaväl som söta och sura. Soja, sesam och ingefära används överallt och alla kineser äter med pinnar. Men de regionala variationerna är stora. Faktadelen ger dig en allmän kulinarisk bakgrund. Färdighetsdelen bjuder på drygt 150 recept med tillagningsanvisningar steg för steg enligt olika grundmetoder, t ex snabbstekning, bräsering, ångkokning, ugnsmatlagning, soppor och ris. I fördjupningsdelen lär man sig planera en kinesisk måltid, får tips på menyer med beräknad tillagningstid samt på andra böcker med kinesisk matlagning.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9138046245
- Titel
- Allemans bok om kinesisk mat : [en praktisk vägledning för den vetgirige]
- Författare
- Leeming, Margaret - Huang Man-hui, May - Thermænius-Göransson, Maj
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag
- Språk
- Svenska