Allemans bok om kinesisk mat : [en praktisk vägledning för den vetgirige]
Häftad bok. Stockholm : LiberFörlag. 1978. 96 sidor.
Mycket gott skick. Bokens främre pärm har vikts upp, men i övrigt verkar boken oläst och oöppnad. Hörnen är lite tilltryckta och pärmarna är kanske lite blekta/ gulnade och med ytliga skrapmärken, men annars en bok i verkligt gott skick. Ingen namning, läsveck eller annat. Boken börjar med en mindre faktadel om kinesisk matkultur. Huvuddelen ägnas åt kapitlet "Färdigheter" som omfattar bl a Snabbstekning, Bräsering, Ångkokning, Soppor, Kalla rätter, Ris mm Här finns recepten och instruktiva teckningar som visar handgrepp och annat. Boken avslutas med "Fördjupning": Hur en kinesisk måltid planeras, Litteratur, Måttenheter och förkortningar samt Register. Boken innehåller rikligt med illustrationer, både i färg och svartvitt, teckningar och foton.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9138046245
- Titel
- Allemans bok om kinesisk mat : [en praktisk vägledning för den vetgirige]
- Författare
- Leeming, Margaret - Huang Man-hui, May - Thermænius-Göransson, Maj
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag
- Språk
- Svenska