Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lady Chatterleys älskare

Lady Chatterleys älskare

Inbunden bok. Stockholm : Alba. 1984. 344 sidor.

Nyskick. Kort, men vackert namnad. Omslag saknas, men vet ej om boken ska ha omslag?
Snitt: pytteliten fläck.
Lady Chatterleys älskare handlar om en kvinna från den intellektuella borgarklassen som uppfostrats till att bejaka sig själv. Hon gifter sig med en aristokrat som strax efter smekmånaden blir invalidiserad. Så nu är hon Lady Chatterley - ung, rik och adlig - men hon saknar gnistan, passionen och åtrån i sitt äktenskap. När godsets unge skogsvaktare gör entré i hennes liv, dras hon snart in i ett förhållande som ger henne mer fysisk tillfredsställelse än hon någonsin hade kunnat drömma om. Lady Chatterleys behov av ett liv fyllt av känslor och sensualism står i bjärt kontrast till hennes makes behov av beundran, respekt och ansvar. Några av de röda trådarna i romanen är att längtan efter kroppsligt samspel och behovet av självständighet och ekonomiskt oberoende styr alla människor och att samhällets regler förkväver allas våra behov.

På grund av de explicita erotiska skildringarna över klassgränser, det råa språket och den nära skildringen av en kvinnas sexualitet var romanen förbjuden i flera länder och publicerades privat första gången i Florens 1928. Under många årtionden fick den bara publiceras i censurerat skick. I Storbritannien utkom den första gången 1960 sedan den samma år friats av en domstol efter en lagändring. I Sverige utkom den första gången 1941 i Ingmar Forsströms översättning.
David Herbert Lawrence, D.H. Lawrence, född 11 september 1885 i Eastwood, Nottinghamshire, död 2 mars 1930 i Vence, Alpes-Maritimes, Provence, Frankrike, var en brittisk författare och poet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9174586165
Titel
Lady Chatterleys älskare
Författare
Lawrence, D. H. - Forsström, Ingmar
Förlag
Stockholm : Alba
Utgivningsår
1984
Språk
Svenska