Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Gode Gud, ge mig tålamod - men gör det fort : en ståuppares tankar kring stressens humor, hemligheter och skamligheter

Gode Gud, ge mig tålamod - men gör det fort : en ståuppares tankar kring stressens humor, hemligheter och skamligheter

Häftad bok Liber. 1 uppl. 2009. 198 sidor.

Nyskick. Dansk band. Mycket fint exemplar. Oläst. Några minimala hanteringsspår, för övrigt i presentskick. Tålamod, det måste väl ändå vara en gammal förlegad andlig företeelse? Javisst, säger Lasse Eriksson, men tålamod är också något vilt och världsligt. Tålamod är till exempel att med upphöjt lugn invänta det rätta tillfället. Tålamod är Tajming. Tålamod är förmågan att droppa sin punchline i rätt ögonblick. Läs mer Tålamod är att inse att man är dubbel och att det är helt i sin ordning att både vilja äta kakan och ha den kvar, att vilja ha allt NU och samtidigt slippa allting. Att man på samma gång kan vara både lojal och illojal, trofast och trolös, både kamrat och konkurrent, både rå och kärleksfull. Tålamod är till exempel att inse att man kan bli lycklig av stress. Stress är en av humorns stora källor: Vad vore komikern utan andras och egna pinsamma misslyckanden? Vad vore komikern utan den skenande passionen?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170052972
Titel
Gode Gud, ge mig tålamod - men gör det fort : en ståuppares tankar kring stressens humor, hemligheter och skamligheter
Författare
Lasse Eriksson
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
198 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
392 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tålamod, det måste väl ändå vara en gammal förlegad andlig företeelse? Javisst, säger Lasse Eriksson, men tålamod är också något vilt och världsligt. Tålamod är till exempel att med upphöjt lugn invänta det rätta tillfället. Tålamod är Tajming. Tålamod är förmågan att droppa sin punchline i rätt ögonblick. Läs mer Tålamod är att inse att man är dubbel och att det är helt i sin ordning att både vilja äta kakan och ha den kvar, att vilja ha allt NU och samtidigt slippa allting. Att man på samma gång kan vara både lojal och illojal, trofast och trolös, både kamrat och konkurrent, både rå och kärleksfull. Tålamod är till exempel att inse att man kan bli lycklig av stress. Stress är en av humorns stora källor: Vad vore komikern utan andras och egna pinsamma misslyckanden? Vad vore komikern utan den skenande passionen? Med komik behandlar Lasse fyra typer av stress: Stress som ger lycka Stress som ger pina Stress som ger stolthet Stress som ger skam Med hjälp av den sorts tålamod som beskrivs i boken kan du kanske få någorlunda ordning på din stress. Om författarna Lasse Eriksson har slagits mot vardagen hela sitt liv. Vardagen har hittills alltid vunnit och därför söker han sitt uttryck för att ta sig därifrån. Lasse Eriksson är känd för den breda publiken bland annat för sin medverkan i TV-programmet Snacka om nyheter och radions Telespånarna. Han har skrivit musik, dramatik och böcker, och är dessutom bildkonstnär, ståuppkomiker, ekonomhistoriker och artist. I mitten av sextiotalet blev Lasse nordkalottmästare i höjdhopp, sedan dess har han fått flera andra utmärkelser och medaljer, bland annat Piteås guldmedalj nummer 11 och Owe Törnqvist-stipendiet.