Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mörkertid

Mörkertid

Pocketbok. Pocketförlaget. 2017. 339 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175792545
Titel
Mörkertid
Författare
Pettersson, Lars
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2017
Omfång
339 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
200 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är mörkertid. Den månad då solen inte når upp över horisonten. Man kan ana att den finns där eftersom molnen i öster färgas röda. Dagsljuset blir bara till några få blå timmar.

I ett skyddsrum på Esranges raketskjutfält gör Nils Mattis ett obehagligt fynd: en människas kropp, bestialiskt styckad. Det faktum att han själv just tjuvskjutit en älg i området håller honom från att kontakta polisen vilket väcker misstankar när polisen ändå upptäcker att han varit där. Återigen får åklagare Anna Magnusson rycka in och försvara familjen.

På polishuset nere i Kiruna försöker Melker Grundström, vikarierande kommissarie från Storuman, ta ställning till det problem med renstölder som den lokala polisen år efter år slingrat sig undan. Nu ska han dessutom ta hand om utredningen av den döde i skyddsrummet.

Melker använder de korta dagarna till att försöka reda ut vem den döde egentligen är och varför han blivit mördad på ett så brutalt sätt. När han äntligen tror att han lyckats identifiera mannen, kompliceras situationen betydligt av att man hittar den döde från skyddsrummet en gång till. Den här gången ligger han på golvet i sin egen lägenhet, skjuten i huvudet med ett grovkalibrigt vapen ...

Mörkertid är en isande thriller om konflikter och motsättningar i ett litet samhälle norr om polcirkeln dit vintersolen aldrig når.

Lars Pettersson är återhållsam med action, åtminstone jämfört med Midnattssol, men en mästare på att fånga människors vanliga liv och de vackra miljöerna.
Skånska Dagbladet

Jag undrar bara när hans romaner blir till spelfilm. Så starka och bra är hans berättelser.
Kuriren