Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ved : allt om huggning, stapling och torkning - och vedeldningens själ

Ved : allt om huggning, stapling och torkning - och vedeldningens själ

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. Första svenska upplagan uppl. 2012. 171 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. En mycket bra handledning i eldning och hantering av ved. Förlagets svarta klotband med skyddsomslag. 23,2 x 15,8 cm. 473 g

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127133969
Titel
Ved : allt om huggning, stapling och torkning - och vedeldningens själ
Författare
Mytting, Lars
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2012
Omfång
171 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den här boken är en komplett informationskälla om ved. Författaren Lars Mytting har samlat erfarenheter från fullfjädrade vedeldare samt från en rad ledande forskare. Ved är späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder.
Ved är en nyttig bok som ger värdefull insikt för alla som eldar med ved – både för dem som handlar veden i säck eller hugger lite på fritiden, och de riktiga vedentusiasterna. Det finns mycket pengar att spara på att använda rätt eldstad och en korrekt eldningsmetod – och glädjen över brasan blir ännu större.
I Norge har Ved blivit en försäljningssuccé med 100 000 sålda exemplar på kort tid. 
Den svenska utgåvan har anpassats efter svensk eldningstradition, en nödvändighet då norrmännen i huvudsak eldar i eldstäder av gjutjärn, medan få har kakelugnar – som på norska heter just ”svenskeovn”. Den svenska utgåvan innehåller 16 extra sidor med extrakapitel om kakelugnar och mer bildmaterial.
 

”Författaren går verkligen på djupet med veden, elden och livet och lämnar läsaren med vissheten att ved är både överlevnad, värme, omtanke och kärlek.”
Allt om trädgård
 
 
"Alltihop gör mig bara på så fantastiskt gott humör. På slutet finns dessutom ett kort stycke med rubriken Burning love som är så vackert och gripande att jag fick tårar i ögonen. Inte sedan Sven Olov Karlsson i romanen Italienaren har någon ens varit i närheten av att uttrycka lantlivets maskulina värme så rakt på.”
Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet
”Norrmannen Lars Mytting har skrivit en märklig bok. Det är en knastertorr faktabok – läsaren får veta allt som är värt att veta om ved. Sågning, stapling, torkning, eldning, val av trädslag och verktyg – allt detta avhandlas vetenskapligt och noggrant. Men det är också en bok som glöder av poesi, humor, filosofiska tankar och människoöden som hämtade ur en roman av Torgny Lindgren. Lars Mytting är på jakt efter vedeldningens själ. ... Köp den, läs den, ge bort den i julklapp – det här är en underbar bok. Och håller du inte med mig kan du stoppa den i brasan.”
Östgöta Correspondenten
”... en bok som värmer i vinterkylan... Med sina kalla fakta om träslagens kilowattvärden, poetiska Knut Hamsun-citat och kuriosa som att en tolvåring uppfann timmersaxen, kan den verka för udda för att kunna nå ut. Men tvärtom. Just därför fick den upp luckan till den nordiska folksjälens eldstad.”
Expressen
”En suverän bok.”
Per Göthlin, Friluftsliv
”Ved-nördarnas bibel. Det man inte får veta om ved i den norska storsäljaren av Lars Mytting är inte värt att veta. Men trots att Ved är den nördigaste av böcker är det ändå välbefinnande som infinner sig när man läser den. Det är faktiskt riktigt spännande ..."
Lisa Åberg, Ljusdals-Posten
”En känsloventil för Clas Ohlson-männen. … Överhuvudtaget är det mycket uppfriskande att läsa ”Ved”. Och sporrande.”
Ronnie Sandahl, AftonbladetEn känsloventil för Clas Ohlson-männen. … Överhuvudtaget är det mycket uppfriskande att läsa ”Ved”. Och sporrande.

Ronnie Sandahl, Aftonbladet