Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Leka för livet

Leka för livet

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 365 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113046235
Titel
Leka för livet
Författare
Gustafsson, Lars H.
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2013
Omfång
365 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 197 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
582 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Barnläkaren, författaren och debattören Lars H Gustafssons Leka för livet är en personligt skriven bok om lekens ursprung och betydelse och om vad som händer med leken när den möter livets allvar.

Varför leker vi? Vart tar leken vägen när vi blir vuxna? Vilka hot mot leken finns idag och vad händer om vi förlorar förmågan att leka? Kan vi återerövra den förmågan, och hur gör vi då? Kan leken hjälpa oss att stå ut och överleva i svåra stunder?

Författarens egna minnen, iakttagelser och reflektioner blandas med samtal han haft med jazzmusikern Georg Riedel, barnboksförfattaren Stefan Casta, bildkonstnärerna Ingrid Falk och Gustavo Aguerre och många fler, mer eller mindre kända, i olika åldrar och med olika bakgrund. Några bidrag har också kommit skriftligt, ett par från högst oväntat håll. Kanske kan man säga att författaren lekt sig fram. Som läsare inbjuds man till reflektion över egna erfarenheter och till att använda sin egen fantasi.

Boken är en stark plädering för lekens nödvändighet i våra liv, och slutkapitlet är ett brandtal till den fria lekens försvar.

Leka för livet är ett måste för alla som möter barn och ungdomar, som föräldrar, mor- och farföräldrar eller i sina arbeten. Men också för den som funderar över vart leken, skapandet och kreativiteten tog vägen i deras eget liv och över vilka möjligheter det finns att på nytt bli en lekande människa.