Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Arne Ruth talar ut : minnen, medier, moral

Arne Ruth talar ut : minnen, medier, moral

av

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2013. 356 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgallrad av biblioteket.Arne Ruth är en av Sveriges främsta och mest respekterade journalister och publicister. Ruth föddes 1943 i ett Nazityskland som gick mot sitt sammanbrott och hans far försvann i krigets slutskede. Efter kriget växte han upp med sin mor och sina syskon i ett litet samhälle i Dalsland och sedan i Göteborg

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789173315937
Titel
Arne Ruth talar ut : minnen, medier, moral
Författare
Lars-åke Augustsson
Förlag
Carlsson
Utgivningsdatum
20131112
Omfång
356 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 225 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
726 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Arne Ruth är en av Sveriges främsta och mest respekterade journalister och publicister. Ruth föddes 1943 i ett Nazityskland som gick mot sitt sammanbrott och hans far försvann i krigets slutskede. Efter kriget växte han upp med sin mor och sina syskon i ett litet samhälle i Dalsland och sedan i Göteborg. Han visste tidigt att han ville bli journalist. Han var under 16 år chefredaktör på Dagens Nyheter och har varit gästforskare i Sverige och utomlands. Nu berättar han öppenhjärtigt för Lars Åke Augustsson om sitt liv, sina kärlekar och sina sorger. Men också om politiska frågor, både historiska och högaktuella. Om mediemakt och Bonniers, om sanning och journalistik. Om arvet från nazismen och myterna om Sverige. Om ordens betydelse hos författarvänner som Salman Rushdie, Susan Sontag, Gunter Wallraff och Peter Weiss. Om kamp mot giriga försäkringsdirektörer och för fattiga bulgariska bärplockare. Arne Ruth talar ut är minst lika mycket debattbok som biografi. Lars Åke Augustsson är född 1949, har skrivit romaner, handböcker och samhällsreportage från Sverige och andra länder. Han är uppväxt i samma lilla samhälle i Dalsland som Arne Ruth och de har känt varandra i över 30 år.