Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rabattrosor

Rabattrosor

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 96 sidor.

Nyskick. 22 x 17 cm. 350 gram.
Rabattrosor är sedan slutet av 1800-talet de mest odlade rosorna i våra trädgårdar. Deras främsta egenskaper är den långa blomningstiden, den rika blomningen och blommornas breda färgskala. Rosorna blir inte så stora och får alltså plats även i riktigt små rabatter och trädgårdar. När de planteras i grupp kommer blommornas färger verkligen till sin rätt.
De främsta rabattrosorna är floribundarosor, polyantarosor och tehybridrosor. Här beskrivs 108 sorter med uppgifter om höjd, blomfärg, doft, härdighet och skötsel.
Många kända personer har fått rabattrosor uppkallade efter sig t ex Queen Elizabeth, Kronprinsessan Victoria, Leonardo da Vinci, Astrid Lindgren, H. C. Andersen, Nina
Weibull, Ingrid Bergman, och Karen Blixen.
om höjd, blomfärg, doft, härdighet och skötsel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127355378
Titel
Rabattrosor
Författare
L-Å Gustavsson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
362 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Om de populäraste rosorna i våra trädgårdar. Deras stora blomklasar växer fram under hela sommaren, särskilt vackra när de planteras i grupp. Till rabattrosorna hör Polyantharosorna och Floribundarosorna och nya sorter introduceras varje år. Tehybriderna är lite mer ömtåliga men mycket vackra. Det finns mängder av sorter att välja bland. Här finns värdefull kunskap om skötsel och egenskaper. Rabattrosor är ett bra växtval för den som vill skapa en färgsprakande blomsterrabatt. De förädlades fram under slutet av 1800-talet och skapade stor sensation eftersom de blommar så länge. Dessa rosor blir inte så stora och får alltså plats även i riktigt små rabatter och trädgårdar. När de planteras i grupp kommer blommornas färger verkligen till sin rätt. Polyantharosorna får många små till medelstora blommor. Floribundarosorna - t ex ´Astrid Lindgren´ - efterträdde polyantharosorna i popularitet på 1930-talet och är fortfarande mycket älskade. De flesta blommar länge och intensivt. Nya sorter introduceras varje år. Tehybriderna är storblommiga men lite ömtåliga. Hit hör många av våra vackraste rabattrosor, t ex ´Aloha´, ´China-town´ och ´Chicago Peace´. Det finns mängder av sorter att välja bland och här får man värdefulla kunskaper om deras historia, egenskaper, odling, skötsel och hur de kan användas. Rabattrosor ingår i Gröna serien.