-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329601
- Titel
- En handbok : cognac
- Författare
- Roland Eriksson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 297 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grenadines handboksserie fortsätter med den
kanske mest efterfrågade boken hittills.
En handbok cognac går igenom grunderna om
tillverkningen, de olika husen och deras filosofi er
liksom en del om cognacens bästa vänner.
Författaren Roland Eriksson har under hela sitt
liv botaniserat bland druvdestillat, viner och
andra delikatesser och är den bästa tänkbara vägvisaren
på denna resa i cognacens värld.
En handbok cognac tar upp hur det började.
Historien gås igenom med en spännande resa från
hamnkvarter bland brännvinsbrännande holländare till
fransmän som undrar vad de ska göra av ett alltför surt
vin. Och dramatiken stiger då vinlusen senare skövlar
Cognac under slutet av 1800-talet.
En ingående beskrivning ges av hur tillverkningen går
till idag. De kända husen kartläggs liksom hur de arbetar,
med eller utan egna odlingar. Jordmånens betydelse
avhandlas och med det varför det inte går att göra
riktigt bra konjak utanför Cognac.
En stor smakpåverkande faktor för cognac är ekfaten.
Hur de ger mycket av själen till denna gyllene dryck
beskrivs i boken, liksom hur klassningen sker och
varför cognac mycket sällan är årgångsmärkt.
En handbok cognac avslutas med njutningstips
kring vad som passar bäst till cognacen. Boken ger
också en prognos om framtiden och de trender som
ses med single barrel-cognac och dylikt. En referensdel
med producenter finns också med på slutet.
Äntligen en handbok om ett av världens mest
historietyngda destillat!
Kanske dags för en avec, eller?
Författare är Roland Eriksson, en kännare på det
mesta som har med livets goda att göra. Med ett
intresse sedan snudd på barnsben kring detta är hans
kunskaper även om konjak omfattande.
Roland Eriksson har anställning som sensoriker på
V&S Group och han är också en flitig föredragshållare
kring både cognac, vin, sherry, ost och liknande läckerheter.
Han har god vana att berätta om alla de
underhållande detaljer som kännetecknar allt vad
njutningsfull mat och dryck heter.
Grenadine 9789185329601 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329717
- Titel
- En handbok Rom
- Författare
- Eriksson, Roland
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rom sägs av många vara världens mest smakrika och varierade spritsort. Utan tvekan är den också en av de mer mytomspunna. En handbok rom lär dig mer om alltifrån sjörövare och slavhandel, till mer stillsamma bryderier som vilken är den bästa rommen på Systembolaget, eller hur blandar du en riktigt god romdrink.
En handbok rom lär dig vilka smaker du kan förvänta dig hos bra rom och vilka du inte vill hitta. Du får tips om val av glas, bra kombinationer mellan rom, choklad och annat, även några drinktips.
Boken avslutas med en omfattande poängbedömning av det svenska romsortimentet. Här erbjuds du alltså en underhållande odyssé i det som kanske redan är din last, eller i bästa fall är på väg att bli. Skål och lycka till på seglasten!
Stevali 1 9789185329717 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329526
- Titel
- En handbok Champagne
- Författare
- Mattias Ulin
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 71 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok champagne
kunnigt om skumpa
i kompakt format!
En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagne efter mat och tillfälle och inte enbart
efter plånbok. Författarens kommenterar till detta är:
Vad har ett nyförälskat par för nytta av en prestigechampagne,
då de ändå bara har tid för varandra?
En handbok champagne är unik genom att kombinera
kompakt format med högt faktainnehåll. Tonen
är personlig och lättsam. Mattias Ulin går igenom historik,
geologi, tillverkning och mattips allt som omfattas av detta
mytomspunna vin. Avslutningsvis några restips från en äkta terroirist!
Historien och geologin inleder denna spännande bok om vårt kanske mest kända vin. Med säker hand
guidar Mattias Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens geologi och terroir till klimat,
soltimmar och myter. Läs till exempel sanningen om munken Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren skilja cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås igenom på ett enkelt men detaljerat sätt.
Mattias Ulin ger läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen. Vi tas med ända från valet av druva till
olika tillverkningsmetoder, med de varianter som funnits och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Boken avslutas med att författaren Mattias Ulin tar på sig kockmössan. Han presenterar ett fl ertal förrätter,
varmrätter och desserter, allt perfekt avvägt att matcha din favoritchampagne!
Om författaren
Mattias Ulin är krögare och sommelier med lång erfarenhet av
Champagne och champagne. Han har besökt distriktet med
stort C ett mycket stort antal gånger.
Genom sin passion för drycken och även genom krögaryrke
och sommelierskolning har han haft lång tid att fullända både
val av vin och kombinationer med maträtter.
Mattias Ulin ha-r drivit ett fl ertal krogar och är idag bosatt
i Värmland där han driver en bistro med hög kulinarisk nivå
sedan ett antal år.
Historien och geologin inleder denna spännande bok om
vårt kanske mest kända vin. Med säker hand guidar Mattias
Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens
geologi och terroir till klimat, soltimmar och myter, som
den om Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren om skillnaden
mellan cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås
igenom på ett enkelt men fullödigt sätt. Så ger Ulin
också läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen
från druvval, till olika metoder och de varianter som funnits
och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Som avrundning på boken tar Mattias Ulin på sig kockmössan.
Han presenterar ett fl ertal förrätter, varmrätter
och desserter, alla perfekt avvägda att matcha din favoritchampagne!
Grenadine Bokförlag 1 9789185329526 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174015621
- Titel
- Handbok i digitalfoto
- Författare
- Dough Harman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 156 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- NY uppdaterad version! En illustrerad steg-för-steg-guide för allt från att välja kamera till avancerad digital bildbehandling.
Nu uppdaterad med den senaste utvecklingen inom digital teknologi.
Allt du behöver veta för att få professionellt resultat på dina digitala bilder.
Handbok i digitalfoto riktar sig till nybörjare men tar även upp mer komplicerade tekniker för den mer erfarne fotografen.
I boken guidas du steg för steg genom fyra huvudområden:
1. Kom igång - grunderna
2. Använda digitalkameran - så tar du bra bilder
3. Det digitala mörkrummet - förbättra dina bilder på datorn
4. De färdiga bilderna - få ett perfekt resultat på nätet eller med en skrivare
Format: 153x215 mm
Tukan Förlag 2 9789174015621 -
Konsten att få rätt : handbok i talekonst
Inbunden bok. Historiska Media. 2007. 94 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. stämplat namn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185507191
- Titel
- Konsten att få rätt : handbok i talekonst
- Författare
- Bergh, Birger
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 126 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 194 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konsten att få rätt. Handbok i talekonst är en rolig och praktisk bok. Birger Bergh, känd från tv, instruerar läsaren i övertygandets konst. Genom att följa hans slösande rika råd kan du snart konstruera tal som är skräddarsydda för dina behov, din egen publik och de speciella situationer då du ska hålla ditt tal. Birger Bergh ger dig verktyg att vinna valen, världen och vännernas hjärtan. Handgreppen är användbara för alla tal: för årsstämman, bröllopet eller styrelsemötet i fotbollsklubben.
Du får
en kort, kul och grundlig genomgång i talekonstens grunder
kloka insikter om »hur människor är»
konkreta råd av en durkdriven debattör och föredagshållare
retorik utan facktermer med moderna, fyndiga och ibland drastiska exempel
Detta är klassisk bildning för alla. Bland personerna som skymtar förbi finns Fröken Ur, George W. Bush, Winston Churchill och Mona Sahlin.
Historiska Media 9789185507191
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn