Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ta itu  -  roman

Ta itu - roman

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Norstedts bokförlag 2016 (2:e uppl. 1;a tryckn .), 253s. B/H=14x21,5. Vikt = 471 g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden). Nyskick.
ISBN: 9789113012063

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113012063
Titel
Ta itu
Författare
Kristina Sandberg
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2003
Omfång
252 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 220 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Maria vill göra något mer än det förväntade i livet som hustru och deltidsarbetande tvåbarnsmamma. Men trycket från omgivningens förväntningar blir för stort och sammanbrottet kommer sakta men oundvikligt. Kristina Sandbergs nya roman är en drabbande skildring om kvinnliga villkor.

Maria bor i mellansvensk stad med sin man Anders och deras två barn, Fredrik och Siri. Hon jobbar deltid för att kunna studera konsthistoria på distans. Varken Anders eller barnen har någon förståelse för hennes vilja att göra något annat. Maria har svårt att stå emot det tryck som hon upplever från omgivningen. Hennes rädsla för att misslyckas blir allt större och osäkerheten omvandlas till destruktivitet. Hon drar sig undan, hon dricker i smyg, som tröst och flykt. Maria hamnar utanför familjens cirkel. Det blir hon mot dem, de mot henne och sammanbrottet kommer sakta men oundvikligt.

Det här är en mycket stark skildring av en kvinna som lever på gränsen. Det handlar om kvinnliga villkor och sociala mönster och om hur svårt det är att passa in i de roller som givits oss.