Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I knutens hjärta : en bok om konstnären Berit Pettersson

I knutens hjärta : en bok om konstnären Berit Pettersson

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2017. 111 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Enhetsporto. - Berit Pettersson föddes i Surahammar 1950 och arbetade som konstnär i Västerås fram till sin bortgång 2014. Efter sin utbildning på Hovedskous målarskola i Göteborg debuterade hon på Unga tecknare på Nationalmuseum 1981. Det doftande sinnliga måleri som präglade hennes första period övergavs senare för ett stramt genomarbetat bildspråk, förankrat i vetenskaplig forskning på skilda områden som spänner över mänsklighetens dåtid och framtid, labyrinter och kvantfysik. En olycka 1992 bromsade in hennes konstnärliga arbete men hon kom att skapa ett konstnärligt språk som väver samman avancerad teoretisk kunskap med visuell poesi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173318310
Titel
I knutens hjärta : en bok om konstnären Berit Pettersson
Författare
Mezei, Kristina Maria
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2017
Omfång
111 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 274 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
720 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Berit Pettersson föddes i Surahammar 1950 och arbetade som konstnär i Västerås fram till sin bortgång 2014. Efter sin utbildning på Hovedskous målarskola i Göteborg debuterade hon på Unga tecknare på Nationalmuseum 1981.

Det doftande sinnliga måleri som präglade hennes första period övergavs senare för ett stramt genomarbetat bildspråk, förankrat i vetenskaplig forskning på skilda områden som spänner över mänsklighetens dåtid och framtid, labyrinter och kvantfysik.

En olycka 1992 bromsade in hennes konstnärliga arbete men hon kom att skapa ett konstnärligt språk som väver samman avancerad teoretisk kunskap med visuell poesi.

Kristina Maria Mezei (1953) är filosofie doktor i konstvetenskap och arbetar som verksamhetsutvecklare för konsten i vården vid Region Västmanland. Hon är också verksam som konstkritiker och har varit Vestmanlands Läns Tidning konstrecensent i 25 år. Hon har skrivit konstnärsbiografier över bland andra Albert Johansson (Kalejdoskop 1984), Bertil Lundberg i Grafikskolan Forum. Arvet efter surrealismen (1995, Signum), Janne Dahl (JHB förlag 2010), Mattias Fagerholm (Atlantis 2008) och Arne Klingborg (Kosmos 2015).

"Mezei följer med föredömlig noggrannhet och akribi konstnärens hela verksamhet [...] den är ett riktigt föredömligt exempel på hur en riktigt bra konstbok kan utformas." - Cora