Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stora boken om barn

Stora boken om barn

Inbunden bok. Prisma. 2005. 480 s. Inbunden. 23x20cm. 1510 gram.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
915184351x
Titel
Stora boken om barn : att vänta och föda : barnets första sex år
Författare
Hofsten, Kristina
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
480 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1536 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kunskap, insikt och värme. Kristina Hofsten och Lena Lidbecks bok är oöverträffad när det gäller att beskriva livet som nybliven förälder. Deras "standardverk" har stått sig bra. Men mycket har hänt i föräldrasverige under de tio år som gått sedan boken kom ut första gången. Därför kommer nu en totalreviderad Stora boken om barn.

En av de tydligaste förändringarna är att boken nu vänder sig lika mycket till pappor som till mammor. Dagens pappor är lika engagerade föräldrar som mammor, vilket inte var riktigt lika självklart för bara tio år sen.
Lena Lidbeck tar upp konsekvenser av delad föräldraledighet och vikten av att man som förälder tar sig egen tid utan barnen ibland. Genusfrågor är ett annat ämne hon berör. Hur kan vi fostra vårapojkar så att de blir mer hänsynsfulla,och flickorna så att de vågar ta större plats? Hon skriver också om hur omtumlande det kan vara att få flera barn tätt - både för föräldrarna och syskonen, och givetvis om trots och uppfostran.
Boken är mindre "idyllisk" än sist. Kristina Hofsten har lagt till flera nya avsnitt som behandlar föräldraskap som bryter det traditionella mönstret. Hon tar, på ett sakligt och stödjande sätt, upp vad som händer i familjer där föräldrar separerar och bildar nya familjer.
Att alla de starka känslorna som nybliven förälder inte är positiva berörs också. "Babyblues" och förlossningsdepressioner drabbar många kvinnor.
Att bli förälder till ett adopterat barn är förstås något alldeles extra, och förberedelserna kan tyckas oändliga. Om detta finns nu ett nytt avsnitt i boken. Kristina Hofsten skriver också om det svåraste - att få ett barn med funktionshinder. Om hur livet förändras, ens förhållande till familjen och omvärlden, men också om det positiva. Fortfarande utgår boken helt från svenska förhållanden och innehåller sex delar: Att vänta, Att föda, Första året, Mellan ett och sex år, Sjukdom, Allergi och Olycksfallsamt Bra att veta. Fortfarande är den "välskriven, rolig och personlig" och mer än någonsin är den "en bibel för föräldrar"!