Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mogen för skrubben*

Mogen för skrubben*

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Inb med skyddsomslag, 349 sidor. Alfabeta (Stockholm, 2005). Något slitet skyddsomslag, inlaga i mycket gott skick.Ägarsignatur på försättsblad. Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9150105078
Titel
Mogen för skrubben : roman
Författare
Solja Krapu
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2005
Omfång
349 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
514 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sent en fredag ska lärarinnan Eva-Lena ta ett par kopior i den öde skolan. Dörren till kopieringsrummet går i baklås och Eva-Lena får tillbringa två ofrivilliga dygn med sig själv. En människa utlämnad på detta vis förändras både kroppsligt och själsligt. Medan Eva-Lena blir tvungen att lösa praktiska problem som har med våra mest fysiska behov att göra tvingas hon tänka. Aurora, hennes barndomskompis, som plötsligt susat in i skolans och hennes eget liv, har ställt mycket på sin spets. Hur ser Eva-Lenas liv ut egentligen? Hennes perfekta tillvaro, hennes in i detalj kontrollerade vardag, varför fungerar den inte längre? Varför får hon inte ha kvar sin klass och sitt klassrum? Och hur kan Aurora veta att Eva-Lenas och Eriks sexliv är lika med noll? Är Eva-Lena i själva verket mogen för skrubben? Det tar egentligen förbluffande lång tid, men så småningom sprider sig oron bland Eva-Lenas närmaste. Var finns hon?

Den välkända estradpoeten Solja Krapu har en osedvanlig förmåga att fånga detaljerna som illustrerar det vi alla upplever. Det gör hon i sina dikter och nu också i romanen. Solja Krapu har vunnit en rad poetry slam-priser både i Sverige och på andra håll med sina estraddikter som också kommit ut i bokform på Alfabeta: Jag behöver busschauffören. Hon har även gett ut bilderboken Jag behöver lillbrorsan med illustrationer av Anna-Clara Tidholm. För den fick hon Slangbellan för bästa barnboksdebut 2002.
Ytterligare författare: Krapu, Solja