Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nybyggarnas liv

Nybyggarnas liv

Inbunden bok

Nyskick. Carlsson | Utg. 2020 | Förlagsband | 199 s. | 9789189063044 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Nybyggarnas liv är en mycket rikt illustrerad populärvetenskaplig sammanfattning av författarens bokserie Nybyggarliv i Vilhelmina, som utkom i sex delar 2012-2016. Livet i södra Lappland under det sena 1800-talet och det tidiga 1900-talet innebar en nästan total själv- och naturahushållning, som har varit mycket lite beskriven. Naturen var nybyggarnas varuhus och med dess förutsättningar fick nybyggarna framleva sina liv i relativ isolering och utveckla sina arbetsmetoder, seder, livsuppfattning och levnadssätt i naturen efter egen förmåga och på den grund förfäderna hade lagt. Författarens intresse för nybyggarkulturen väcktes redan under gymnasietiden. Till Lappland har han kontinuerligt återvänt varje år och gör så fortfarande några månader om året. Rolf Kjellström är etnograf och etnolog och har skrivit över ett tjugotal böcker och närmare tvåhundra uppsatser om Lappland och Arktis. Han har varit verksam vid Nordiska museet i Stockholm och Göteborgs museer samt vid både Uppsala och Stockholms universitet. För sitt författarskap rörande nybyggarkulturen tilldelades han 2016 Kungl. Skogs-och Lantbruksakademiens silvermedalj.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189063044
Titel
Nybyggarnas liv
Författare
Kjellström, Rolf
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2020
Omfång
199 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
217 x 230 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
816 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nybyggarnas liv är en mycket rikt illustrerad populärvetenskaplig sammanfattning av författarens bokserie Nybyggarliv i Vilhelmina, som utkom i sex delar 2012-2016. Livet i södra Lappland under det sena 1800-talet och det tidiga 1900-talet innebar en nästan total själv- och naturahushållning, som har varit mycket lite beskriven. Naturen var nybyggarnas varuhus och med dess förutsättningar fick nybyggarna framleva sina liv i relativ isolering och utveckla sina arbetsmetoder, seder, livsuppfattning och levnadssätt i naturen efter egen förmåga och på den grund förfäderna hade lagt. Författarens intresse för nybyggarkulturen väcktes redan under gymnasietiden. Till Lappland har han kontinuerligt återvänt varje år och gör så fortfarande några månader om året. Rolf Kjellström är etnograf och etnolog och har skrivit över ett tjugotal böcker och närmare tvåhundra uppsatser om Lappland och Arktis. Han har varit verksam vid Nordiska museet i Stockholm och Göteborgs museer samt vid både Uppsala och Stockholms universitet. För sitt författarskap rörande nybyggarkulturen tilldelades han 2016 Kungl. Skogs-och Lantbruksakademiens silvermedalj.
Ytterligare författare: Kjellström, Rolf
Ytterligare designers: Herlin, Bo