Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
McCooks Krigsskådeplatser, den krigande familjen

McCooks Krigsskådeplatser, den krigande familjen

Häftad bok Vulkan 2014. 500 sid. Häftad.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197945806
Titel
McCooks krigsskådeplatser : den krigande familjen
Författare
Kjell Palmberg
Förlag
Vulkan
Utgivningsår
2014
Omfång
500 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
480 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är berättelsen om Nordirländaren från Ballamina, Dan ”the man” McCookes öden i Spanien och Japan samt om hans resa till en stor släktträff i staten Ohio vid tiden då den svarte presidenten Barack Obama återvaldes 2012.
Vi får följa Daniels släktrötter tillbaka till hans förfader George ”whiskeyboy” McCook ”utan e” i namnet som såg dagens ljus år 1752 i Ballymony på Nordirland och som senare tvingades fly hals över huvud år 1790 till den Nya Världen i Amerika.
Han var jagad av brittiska myndigheter för uppvigling och förräderi och riskerade därmed hängning. George McCook blev en whiskysmugglare den första tiden i Amerika och deltog i ”The Whiskeyrebellion” år 1794 som slogs ner av president George Washingtons federala trupper.
The Whiskeyboy blev så småningom en respekterad medborgare och fick tre söner, George Jr, Daniel och John McCook som i sin tur fick söner som deltog i det amerikanska inbördeskriget 1861-1865. Klanen McCook gav 17 söner till Nationen för att bevara unionen och flera av dessa fick sätta livet till.
Under släktträffen i Ohio får Dan ”the man” McCooke från Ballamina en historisk belysning av den tid som hans amerikanska släktingar verkade i och som resulterade i det amerikanska inbördeskriget. Daniel, från Nordirland, född 1940, hade sina personliga krigsskådeplatser i den Gamla Världen vilka i denna berättelse utspelades under tiden 2006-2013.