Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kyss

Kyss

Pocketbok. Bo Ejeby Förlag. 1994. 144 sidor.

Gott skick. Veck på främre pärm

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9188316076
Titel
Kyss
Författare
Alinge, Kjell
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Utgivningsår
1994
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
119 x 200 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kjell Alinge är en av radions mest kända och uppskattade personligheter. Med radioprogram som "Hemma hos", "Eldorado" och "Kjell i kväll" har han skapat radiohistoria.

När han 1990 fick Expressens musikpris Spelmannen beskrev Sigvard Hammar Alinges radiokonst: "En variation av växlande tonfall och röstlägen som kan locka fram alla känslor ur mig - utom flabbskrattet. En narrspegel i en tid som tar sig själv på dödligt allvar."

I Kyss har Kjell Alinge samlat texter om det liv vi lever eller om det liv vi försöker springa ifrån. "Den här boken påstår att Du alltid lever nu. Det kommer inget bättre tillfälle."

Alinges välkända röst - "en av Sveriges elakaste och elegantaste radioröster under två decennier" (AB) - hörs också från boksidan: orden sprakar, knastrar och gnistrar.

" en rasande och rabulistisk och robust uppgörelse med bigotteri och mediebrus och låsta positioner." (Åke Edwardson, Journalisten.)

" hans texter är glasklart strukturerade. Men de följer samma egensinniga mönster som etermonologerna: när den uppåtgående spiralen av ekvilibristiskt flätade ord förefaller ha nått den högsta av höjder, överraskar Alinge genom att lyckas vrida om ett varv till." (Harry Lord, NWT.)

"Orden fullständigt väller ut ur sidorna i en aldrig sinande ström, hans något malande stämma hörs lika tydligt i boken som i radion. Fast jag föredrar den faktiskt per bok. Då går ordflödet att stoppa när man inte orkar mer för stunden, och godbitarna försvinner inte lika lätt som i en flyktig ordström i radion." (ÅH, SöndaxExpressen.)