Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ljussätt din trädgård

Ljussätt din trädgård

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2004. 144 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137123929
Titel
Ljussätt din trädgård
Författare
Kerstin Engstrand
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Vem älskar inte ljuset − solens intensiva varma ljus, blå timmens skymningsljus, gryningens transparenta silverton och fullmånens romantiska skimmer? 
 Numera är det möjligt att få ljus i sin trädgård även den mörkaste natt. Vad sägs om en knotig ek belyst så att man får en känsla av dagsljus eller en tall som ger intryck av att månskenet glimmar i kronan? Eller tindrande stjärnor i en bäck?
 Tack vare ny och bättre teknik kan nu alla ljussätta sin egen trädgård, stor eller liten, och det är inte heller dyrt.
 I Ljussätt din trädgård visar Kerstin Engstrand och ljusdesignern Eric Desmeules lösningar på det mesta − från belysning för skönhetens skull, där det lilla nyplanterade plommonträdet blir trädgårdens pärla när mörkret omsluter trädgården, till en funktionell säkerhetsbelysning vid till exempel trappor och entréer som även är tilltalande för ögat. 
  Kerstin Engstrand skriver bland mycket annat om ljussättning av fasader, gångar, uteplatser, dammar och olika sorters växter. Hon berättar om hur de levande ljusen kan utnyttjas för att skapa feststämning i trädgården, om ljusslingor som inte bara passar till julen och om överraskande effekter som ljusstavar och pumpalyktor till Halloween. Som den trädgårdsskribent hon är beskriver hon i vilket ljus blommande växter är vackrast, beroende på färgen, och förstås även den vita, doftande skymningsrabatten. Hur växterna och djurlivet, särskilt nattfjärilarna, påverkas om man ljussätter trädgården tar hon också upp. Olika typer av ljuskällor och deras egenskaper, markarbeten och säkerhetskrav behandlas utförligt.Boken är rikt illustrerad med ett hundratal av Kerstin Engstrands stämningsfulla fotografier. Kerstin Engstrand är välkänd trädgårdsskribent och fotograf även internationellt och är mycket uppskattad för sitt sätt att i ord och bild kombinera det jordnära och det sinnliga och att visa på nya möjligheter för att få ut det mesta av sin trädgård. År 2003 gav hon ut Latmansträdgården, som togs emot med stor förtjusning av såväl läsare som recensenter. Hon har även givit ut två böcker på annat förlag.