Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Slut på sockersuget

Slut på sockersuget

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 219 sidor.

Mycket gott skick. Något guland inlaga................... // Är du en dr Jekyll och mr Hyde med kraftiga svängningar i humöret? Varför kan vissa människor aldrig tacka nej till efterrätter, godis eller alkohol? Svaret är att de är sockerkänsliga, deras kroppar skriker efter fettbildande mat och de är beroende av sina sockerkickar. I den här nytänkande boken presenterar Kathleen DesMaisons sju steg för att må bättre till kropp och själ genom att:
- stabilisera blodsockernivån
- kontrollera godissuget och gå ner i vikt
- upptäcka hur maten inverkar på hur man mår

Kathleen DesMaisons är fil. dr och expert på beroende av olika slag, såsom matmissbruk, depression och andra tillstånd som har att göra med en obalans i hjärnkemin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137122428
Titel
Slut på sockersuget
Författare
DesMaisons, Kathleen
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
219 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
161 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
397 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varför kan vissa människor aldrig tacka nej till efterrätter, godis eller alkohol? Svaret är att de är sockerkänsliga och att deras kroppar skriker efter fettbildande mat. De är beroende av sina sockerkickar. Med hjälp av Kathleen DesMaisons sju steg kan man lära sig att stabilisera nivåerna av blodsocker, serotonin och betaendorfin i kroppen. DesMaisons har upptäckt att boven till en lång rad hälsoproblem och beroenden inklusive depression, alkoholism och matmissbruk finns i godis, efterrätter och annan tröstmat. Vad miljontals människor har gemensamt är sockerkänslighet, nämligen att de reagerar extra starkt på enkla kolhydrater (som socker och vitt bröd).De sju stegen till att må bra är:1.    Föra dagbok över vad man äter. 2.    Äta tre mål om dagen med jämna mellanrum. 3.    Ta vissa vitaminer. 4.    Äta rekommenderad mängd protein vid varje måltid. 5.    Äta mer sammansatta kolhydrater (fullkornsprodukter) och mindre enkla (socker, vitt bröd). 6.    Minska sockerintaget eller avstå helt (inklusive alkohol). 7.    Ändra matvanorna på längre sikt. Programmets mål är att stabilisera nivåerna av blodsocker, serotonin och betaendorfin. Alla känner väl till hur kroppen reagerar på förändringar av blodsockernivån och hur en snabb förhöjning med hjälp av godis, kakor och andra sötsaker lika fort kan övergå i en låg nivå så att man totalt tappar koncentration och humör. En låg serotoninnivå i hjärnan leder framför allt till depression (det är här prozac kommer in i bilden) men även till behov av socker och snabba kolhydrater. En låg nivå av betaendorfin ger också depression dålig självkänsla och låg smärttröskel.     Det här är en mycket välskriven bok, enkel och lättfattlig med många konkreta råd. Kathleen DesMaisons far dog av alkoholmissbruk när han var 51 år. Själv började hon också dricka tidigt men blev tvungen att sluta när hennes lever skadades av körtelfeber. Hon övergick då från ett beroende till ett annat och tröstade sig med sötsaker, vilket ledde till att hon blev överviktig. Det märks verkligen att hon vet vad hon talar om.